in

Zverev z zmago do polfinalne vstopnice

Alexander Zverev je v rdeči skupini zasedel drugo mesto. Foto: Reuters

Tretji igralec sveta je za zmago potreboval 62 minut. Odlično je začel dvoboj in z dvema brejkoma povedel s 4:0. Zanesljiv je bil na svoj začetku udarec, saj Hurkacz ni imel nobene priložnost za odvzem servisa. V drugem nizu je bila odločilna deveta igra, po kateri je Zverev, ki je skupaj na dvoboju zadel 22 “winnerjev” in napravil le osem neizsiljenih napak, povedel 5:4 in v naslednji na svoj začetni udarec potrdil zmago.

“Iz mentalnega vidika je bil to zelo težak dvoboj, saj sem moral zmagati. Osredotočenost je bila stoodstotna. Vesel sem, da mi je uspelo zmagati v dveh nizih. Vedno je lahko bolje in prosto za napredek obstaja. Razlike med vrhunskimi igralci so vedno majhne, za zmago pa malenkosti. Upam, da bom tako igral tudi v soboto,” je po zmagi povedal Zverev, ki se je tretjič na zaključnem turnirju uvrstil med najboljše štiri.

V sobotnem polfinalu se bo 24-letni Nemec pomeril s prvim igralcem sveta, Novakom Đokovićem. Na desetih medsebojnih tekmah je Srba do zdaj premagal trikrat. Ne glede na razplet večernega dvoboja med Daniilom Medvedjevom in Jannikom Sinnerjem je jasno, da bo Rus v rdeči skupini osvojil prvo mesto. V polfinalu ga čaka boljši iz petkovega obračuna med Andrejem Rubljovom in Casperjem Ruudom.


Zaključni turnir sezone, Torino

Rdeča skupina, 3. krog:
A. ZVEREV (NEM/3)HURKACZ (POL/8)
6:2, 6:4

Ob 21.00:
MEDVEDJEV (RUS/2) – SINNER (ITA/9)

Lestvica:              
MEDVEDJEV      2 2 0 4:2 2 
ZVEREV        3 2 1 4:2 2 
----------------------------------- 
SINNER        1 1 0 2:0 1 
HURKACZ       3 0 3 1:6 0 
BERRETTINI      1 0 1 0:1 0