in

Zorman: Če sem iskren, v tem trenutku nam vse manjka

Do kam lahko poseže slovenska rokometna reprezentanca? Foto: www.alesfevzer.com

Izbranci selektorja Uroša Zormana bodo do odhoda v Katovice igrali dve pripravljalni tekmi z Madžarsko, prva bo 5. januarja v Ljutomeru, druga pa dva dni pozneje v Veliki Kaniži.

Novi predsednik Rozman obiskal igralce
Uvodnega zbora v Ljutomeru se je udeležil tudi novi predsednik Rokometne zveze Slovenije Bor Rozman, ki je sredi decembra zasedel to mesto od Franja Bobinca.

Najbolj pomembno je, da fantom zagotovimo najboljše možne pogoje za nastop na svetovnem prvenstvu. Upam na dober izid na Poljskem, potihoma se nadejam celo preboju na odločilne tekme na Švedskem. Naš poglaviten cilj pa so vendarle kvalifikacije za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024,” je dejal Rozman.

Zorman se zaveda, da jih čaka še ogromno dela
Če sem iskren, v tem trenutku nam vse manjka. V teh osmih dneh priprav bomo delali na vseh elementih igre, od obrambe, prehoda v napad, vračanju v obrambo, hiter center, igra v napadu,” je na začetku drugega dela priprav v Prlekiji dejal Zorman, ki ima na voljo vseh 22 rokometašev, potnike za mundial pa bo izbral šele po pripravljalnih tekmah proti Madžarom.

Janc: Ta ekipa ima potencial
Zvezdnik Barcelone Blaž Janc je zaradi poškodbe hrbta izpustil uvodni del priprav, danes pa se je pridružil reprezentančnim soigralcem, a bo v Ljutomeru delal po malce prilagojenem programu.

Ekipa je precej spremenjena, a tisti, ki smo tukaj, bomo naredili vse, da se čim bolje pripravimo za veliko tekmovanje. Vsi bomo maksimalno delali in se borili po naših najboljših močeh. Upam na dober izid, ta ekipa ima potencial,” je pred začetkom sklepnih priprav dejal Janc.

Rokometaši v Mali Nedelji začeli drugi del priprav na SP

Na seznamu 22 rokometašev
Elitna slovenska izbrana vrsta bo v drugi del priprav zakorakala z 22 rokometaši. Na Zormanovem seznamu so vratarji Jože Baznik (Nimes), Urban Lesjak (Eurofarm) in Klemen Ferlin (Erlangen), krilni igralci Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško), Blaž Janc (Barcelona), Tilen Kodrin (Gummersbach), Domen Novak (Wetzlar) in Staš Slatinek Jovičić (Trimo Trebnje).

Zunanjo vrsto sestavljajo Dean Bombač, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Nejc Cehte (GOG Gudme), Jure Dolenec (Limoges), Gašper Horvat (Trimo Trebnje), Peter Šiško (Gorenje Velenje), Aleks Kavčič (Zagreb), Grega Krečič (Csurgoi), Domen Makuc (Barcelona), Rok Ovniček (Nantes) in Aleks Vlah (Celje Pivovarna Laško), krožni napadalci pa so Kristijan Horžen (Rhein-Neckar Löwen), Blaž Blagotinšek (Göppingen) in Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško).

Sorodna novica
Zorman ostal tudi brez Henigmana

Napredovale bodo po 3 reprezentance
Slovenija se bo v skupinskem delu v Katovicah pomerila s Francijo, Poljsko in Savdsko Arabijo, napredovanje v glavni del tekmovanja pa si bodo izborile tri izbrane vrste iz skupine B. V Krakovu se bodo nato pomerile s tremi najboljšimi iz skupine A, v njej bodo nastopili Španija, Črna gora, Čile in Iran.

Dva polfinala in ena medalja
Slovenija je doslej največji uspeh dosegla v Franciji 2017, ko je osvojila bronasto kolajno. V Španiji 2013 je bila četrta, v Katarju 2015 osma, v Egiptu 2021 deveta, v Nemčiji 2007 deseta, na Portugalskem 2003 11., v Tuniziji 2005 12., v Franciji 2001 17., na premiernem nastopu na Islandiji 1995 pa je osvojila 18. mesto.