in

Zmaji v Celovcu klonili v podaljšku

Marc Olivier Vallerand. Foto: www.alesfevzer.com

Celovčani so pred tednom dni v Tivoliju slavili prepričljivo s 6:1, a že takrat je bil vtis zeleno-bele zasedbe vsaj v prvi polovici dober. Takrat je šepala učinkovitost, danes pa so Ljubljančani tudi zadevali. Uspeli so nadgraditi predstavo iz Asiaga, kjer so osvojili tri točke po osmih zaporednih porazih. Boj za 10. mesto tako ostaja odprt, saj sta Pustertal in Asiago tokrat ostala praznih rok.

Manjkala sta Aljoša Crnovič (poškodba) in Jaka Sodja (bolezen). Vrnil se je branilec Mark Čepon. V vratih je znova blestel Anthony Morrone, ki je zbral 31 obramb. Zmaji so bili slabi pri sodniških metih, “power play” je še vedno težava, prejeli so celo zadetek ob prednost igralca več.

Korošci, ki se borijo za mesta med prvimi šestimi in s tem neposreden vstop v končnico, so tako morali slovenske tekmece večji del dvoboja loviti. Za prvo ljubljansko vodstvo je poskrbel Marc Olivier Vallerand že na začetku dvoboja, izenačil je slovenski reprezentant v dresu rdečih Rok Tičar, ko so imeli Celovčani dva igralca več.

A tudi začetek drugega dela je pripadel gostom, zadel pa je Žiga Mehle. A so si nato gostje dovolili napako in ob prednosti igralca več so jim tekmeci ušli v protinapad in izenačili, le nekaj minut pozneje pa ob izenačenih močeh na ledu še povedli.

Tako je bilo videti, da bo KAC vendarle upravičil vlogo favorita. A se borbeni gostje še niso predali, tri minute pred koncem pa je na 3:3 izenačil Chris Neill in izsilil podaljšek.

V tem so imeli gostje dvakrat smolo: najprej je Vallerand zadel okvir gola, ko pa je do konca manjkalo samo še pet sekund, je domači vratar Sebastian Dahm podal plošček izza gola, do njega je prišel Lucas Lessio in tik pred koncem premagal gostujočega vratarja Anthonyja Morrona za 4:3.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v petek, ko bodo gostili zadnjeuvrščeni Vorarlberg.

36. KROG

KAC CELOVEC – SŽ OLIMPIJA
* 4:3 (1:1, 2:1, 0:1)
3949; Tičar 18., Fraser 29., Bukarts 31., Lessio 65.; Vallerand 3., Mehle 27., Neill 57.
* – v podaljšku

GRADEC – DUNAJ * 3:2

SALZBURG – LINZ 4:0

INNSBRUCK – BELJAK 5:2

VORARLBERG – PUSTERTAL 2:1

ASIAGO – BOLZANO 1:6