in

Zaradi streljanja v ljubljanskem BTC moškima dve leti in osem mesecev zapora

Moška, ki sta bila septembra lani vpletena v streljanje v nakupovalnem centru BTC Ljubljana, sta bila v ponedeljek na okrožnem sodišču obsojena na dve leti in osem mesecev enotne zaporne kazni. Oba sta krivdo priznala na predobravnavnem naroku, tretji vpleteni pa krivde ni priznal, zato se bo zoper njega začelo sojenje.

Strelski obračun, v katerega so bile vpletene tri osebe in v katerem sta bili poškodovani dve osebi, se je zgodil sredi dneva 17. septembra lani. Streljanju naj bi botroval prepir med družinama zaradi prodaje hiše.

Na prvem predobravnavnem naroku sta obtožena 28-letni Roki Bajrić in njegov deset let starejši brat Mirsad Bajrić krivdo priznala, zato jima je v ponedeljek Okrožno sodišče v Ljubljani izreklo sodbo.

Oba obsojena sta zaradi povzročitve hude telesne poškodbe dobila leto in pol zapora, za povzročitev splošne nevarnosti pa je sodišče enemu dodelilo še eno leto, drugemu pa leto in štiri mesece zapora. Obenem je prvemu zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe dodelilo še štiri mesece zaporne kazni, poročajo današnji časniki.

Po besedah sodnika Bernarda Tajnška je izrečena kazen zapora povsem primerna in pravična. Kot olajševalni okoliščini je navedel prav njuno priznanje in iskreno obžalovanje. Po drugi strani pa je izpostavil, da ni šlo za naključni strel, temveč premišljeno dejanje.

Tretjemu vpletenemu 27-letnemu Valentinu Beganoviću, ki krivde ni priznal, pa tožilstvo očita kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Datum začetka sojenja še ni znan, poročajo mediji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Oznake