in

Zaradi snega brez elektrike ostalo več kot 600 gospodinjstev

Sneženje, ki je včeraj pozno popoldne zajelo državo, še naprej vztraja. Povzročilo je nemalo nevšečnosti in nesreč. Med drugim je brez elektrike ostalo več sto gospodinjstev.

Sneg, ki je včeraj pobelil Slovenijo, je povzročil kar nekaj težav. Medtem ko se je po državi zgodilo več prometnih nesreč, imajo nekateri kraji po Sloveniji tudi moteno oskrbo z električno energijo. Nekaj po 4. uri zjutraj so motnje začele pojavljati v Črni na Koroškem in na območju Lehna v Občini Podvleka. Tam je brez elektrike ostalo 648 gospodinjstev, pristojni pa se trudijo odpraviti napako, navaja Center za zaščito in reševanje.

Promet

Zaradi visokega snega so morali v več krajih posredovati gasilci. Prostovoljni oziroma poklicni gasilci so bili tako na delu v Železnikih, Šmartnem pri Litiji, Logatcu, Kranju in Cerknem, neželene dogodke, povezane z visokim snegom, pa so prijavili tudi prebivalci Mežice in Semiča.

V Občini Šmartno pri Litiji, na cesti, ki povezuje Veliko Kostrevnico in Lupinico, se je zrušilo drevo, ki je padlo čez cesto in zablokiralo cestni promet. Na cesti med Cerknim in Novaki (Občina Cerkno) pa je zaradi snega padlo več vej dreves, ki so poškodovale telefonsko napeljavo, še navaja Center za zaščito in reševanje.

V Bohinju je zapadlo okoli 40 centimetrov snega: 

Gasilci so prav tako posredovali v Piranu, in sicer zaradi visokega plimovanja. Povišano plimovanje so zabeležili tudi v Izoli. Včeraj v poznih večernih urah se je morje v teh krajih prelilo na obalo. Ker je bila neugodna tudi napoved vetra, so sprožili sireno, ki je prebivalce opozorila na morebitno nevarnost.