in

Zakaj je steklo na pralnem stroju izbočeno?

Zakaj je steklo na vratih pralnega stroja izbočeno? Gre le za estetsko potezo ali ima to dejansko kakšno funkcijo?

Američanka Renee, serviserka gospodinjskih aparatov, je na TikToku pojasnila, zakaj je steklo na pralnem stroju izbočeno: ni le za okras, je zelo uporabno.

@renduh Reply to @splgus w Hope this helps! #LaundryTok #WashingMachine #FrontLoadWasher #LearnOnTikTok #TodayILearned #WomenInSTEM ♬ original sound – Renae

“Ko imate stroj s sprednjim polnjenjem, se oblačila premikajo veliko bolj, kot bi se v stroju z zgornjim polnjenjem,” je pojasnila. “Razlog, zakaj so vrata izbočena, je, da oblačila med pranjem potiskajo nazaj v boben,” je dodala. Tako se oblačila ne bodo zataknila v okvir vrat, kjer bi se lahko poškodovala, je pojasnila.

Njeni sledilci so jo v komentarjih pohvalili, ker jih je naučila nekaj novega. “To sem se vedno spraševal; hvala, da ste nam razkrili skrivnost; zabavno dejstvo, za katero nisem vedel,” so denimo zapisali v komentarjih.

Gospodinjske aparate večinoma servisirajo moški, Renee je tako ena redkih v tej panogi, njen račun na TikToku pa postaja zelo priljubljen. Pogosto jo sprašujejo, kako je dobila službo serviserke. “Podjetje, v katerem delam, je takrat res potrebovalo veliko tehnikov, zato so me zaposlili brez izkušenj,” je povedala v drugem videu.

Po šestih mesecih je zaključila tečaj in sčasoma postala serviserka. Vendar svoje nekonvencionalne poti ne priporoča. “Priporočala bi, da hodite v šolo za to,” je svetovala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.