in

Vrnitev Messija v Barcelono je mogoča

Lionel Messi (levo) se je leta 2021 po 21 letih in 35 lovorikah poslovil od Barcelone, nogometnega kluba, katerega član je bil vse od malih nog. Foto: AP

Kot poroča nemška tiskovna agencija DPA, je Messi v tej sezoni za PSG dosegel 18 golov in dodal 17 podaj, a so se zaradi hitrega izpada iz Lige prvakov pojavili dvomi o njegovi prihodnosti pri francoskih prvakih, s katerimi je v zadnjih mesecih pogodbe.

Argentinca si močno želijo pri Inter Miamiju, ki je v lasti Davida Beckhama, a Yuste je prepričan, da bi se Messi raje vrnil v Barcelono, s katero je dosegal velike uspehe, zapustiti pa jo je moral zaradi finančne krize.

“Leo in njegova družina poznajo našo naklonjenost do njega. Prepričan sem, da ima on iste občutke. Zaljubljeni smo vanj in mislimo tudi, da je Messi zaljubljen v Barco in mesto. Radi bi, da se vrne, lepe zgodbe v življenju se morajo srečno končati,” je dejal Yuste.

Morebitna Messijeva vrnitev je odvisna tudi od zmožnosti Barce, da zmanjša stroške plač, pri čemer predsednik španske lige Javier Tebas trdi, da mora prihraniti približno 220 milijonov evrov, da bo izpolnila pravila tekmovanja za naslednjo sezono.

Če bo mogoče doseči zahtevane prihranke, Yuste verjame, da je prestop Messija mogoč, in dodaja: “Mateu Alemany in Jordi Cruyff morata Tebasu v dveh mesecih predstaviti načrt preživetja in prihodkov. Če bo vse po načrtih, bomo Messija poskušali vrniti. Predsednik Joan Laporta je bil pred kratkim z Leovim očetom, obstaja dober medsebojen odnos, zato smo optimisti. Seveda ne bomo agresivni, ker ne želimo, da bi PSG to tako razumel.”