in

Veter odpihnil nedeljski smuk v Beaver Creeku

V Beaver Creeku bi morali v nedeljo izpeljati iz Lake Louisa prestavljeni smuk, a premočan veter v Koloradu je preprečil izvedbo tretjega smuka zime 2021/22. Najprej so sicer skrajšali progo s prestavitvijo štartne hišice, in sprva začetek tekme prestavili za eno uro. Nato so zamaknili štart že na 21.30 po srednjeevropskem času, a nato se je žirija Fis-a sprijaznila, da je po treh dneh idealnih pogojev tokrat narava premočna za varno izvedbo tekme za svetovni pokal.

V soboto na smuku Slovenci popravili vtis

Aleksander Aamodt Kilde je veliki zmagovalec hitrega konca tedna alpskih smučarjev v Beaver Creeku. Foto: Reuters

Na četrti tekmi v štirih dneh v Beaver Creeku bi morali nastopiti trije Slovenci: Martin Čater je imel startno številko 18, Boštjan Kline 22. in Miha Hrobat 52.

Nesporni prvi favorit je bil Aleksander Aamodt Kilde, ki je na začetku sezone odlično pripravljen. V petek je zmagal na superveleslalomu, v soboto pa še na smuku, a v nedeljo je ostal brez drugega smuka v Beaver Creeku.

Slovenci se na dveh superveleslalomih na Progi ptic roparic niso izkazali, na sobotnem smuku pa so nastopili kar spodbudno, predvsem Martin Čater, ki je osvojil 13. mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev po lanski zmagi v Val d’Iseru.

V Val d’Isere, a na tehnični disciplini

Ravno “Kriterij prvega snega” v francoskih Alpah je naslednja postaja alpskih smučarjev, kjer pa bosta naslednji konec tedna na sporedu dve tehnični disciplini: v soboto veleslalom, v nedeljo slalom.