in

Verbič poskrbel, da Slovenija na žreb skupin Eura 2024 čaka v tretjem bobnu

Slovenija je drugič udeleženka evropskega prvenstva. Foto: BoBo/Borut Živulović

Preostale tri udeleženke evropskega prvenstva bodo znane marca po končnici Lige narodov.

Zadetek Benjamina Verbiča ni samo prinesel zmage nad Kazahstanom, ampak je Slovenijo dvignil iz četrtega v tretji boben na žrebu skupin za evropsko prvenstvo. Ta bo 2. decembra ob 18. uri v Hamburgu s prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.

V nasprotju s prejšnjimi prvenstvi se tokrat pri razporejanju reprezentanc v bobne upoštevajo le izidi tokratnih kvalifikacij.

ZAČASNA RAZPOREDITEV PO BOBNIH

Boben 1: Nemčija, Portugalska, Francija, Španija, Belgija, Anglija

Boben 2: Madžarska, Danska, Avstrija, Albanija, Turčija (?), Romunija (?)

Boben 3: Nizozemska, Škotska, Slovenija, Slovaška, Češka, Hrvaška (?)

Boben 4: Srbija, Švica (?), Italija (?), kvalifikant Liga narodov A, B in C

Prvi boben je že dokončen, v drugem so znane štiri reprezentance in v tretjem pet. Razdelitev bo izpopolnjena v torek po zadnjih odigranih tekmah. Turčija bo v bobnu 2 ali 3, Švica v bobnu 2 ali 4, prav tako Romunija.

Če bo Hrvaška v torek premagala Armenijo, bo v bobnu tri. To bi tudi pomenilo, da Italija ostaja v bobnu 4. V četrtem bobnu je za zdaj fiksna le Srbija.

Zadnje tri udeleženke Eura 2024, ki bodo samodejno padle v četrti boben, bodo znane konec marca po končnici Lige narodov.

V končnici A bodo igrali Hrvaška ali Wales, Poljska, Estonija, Finska, Islandija ali Ukrajina. V končnici B bodo igrali Islandija ali Finska ali Ukrajina, Bosna in Hercegovina in Izrael. V končnici C bodo igrali Grčija, Luksemburg, Gruzija in Kazahstan.