in

V poslovodstvo Pošte Slovenija prihajata še Marko Rems in Ivana Vrviščar

Omenjena je nadzorni svet imenoval za petletno mandatno obdobje.

Kot so v sporočilu za javnost spomnili na Pošti Slovenije, je Rems zdaj namestnik predsednika uprave Intereurope, kjer je opravljal vodstvene in vodilne naloge s področja financ, računovodstva, informacijske tehnologije, kontrolinga in upravljanja tveganj v različnih družbah.

Ivana Vrviščar je direktorica prodaje v zavarovalnici Generali Slovenija. Izkušnje je pridobivala v različnih panogah in na več področjih, s poudarkom na prodaji in trženju, so pojasnili.

Nadzorniki so nova člana poslovodstva imenovali, potem ko sta dosedanja člana poslovodstva Karmen Lebe Grajf in Sebastijan Gostenčnik podala odstopni izjavi. Mandat jima je prenehal 31. decembra.

S tem se na Pošti Slovenija končuje prevetritev poslovodstva.

Pred Cegnarjem, ki je funkcijo nastopil 1. novembra in velja za strokovnjaka s področja logistike z znanjem in izkušnjami iz kriznega upravljanja procesov in strateškega vodenja, je Pošto vodil Tomaž Kokot. Njegovo imenovanje 1. februarja letos, predtem je bil od marca lani v. d. direktorja, so ves čas spremljali očitki o nepravilnostih in o njegovi neprimernosti oziroma neustreznih izkušnjah za tako pomemben položaj.

Zaradi nesporazumov so odstopili celo trije nadzorniki, še eden je prijavil nedopusten politični pritisk. Prenovljeni nadzorni svet je Kokota, sicer tudi člana stranke SDS, na koncu odpoklical iz poslovno-ekonomskih razlogov.