in

V papirnici MM Količevo bo brez dela ostala četrtina zaposlenih

MM Količevo. Foto: BoBo

Zaradi energetske draginje in rasti cen surovin imajo številna podjetja težave pri poslovanju, zato morajo zmanjševati obseg proizvodnje. Zadnji tak primer je domžalska papirnica MM Količevo, v kateri je ta trenutek zaposlenih 412 ljudi, delo pa bo izgubilo 110 zaposlenih.

V družbi so se zaradi negativnih napovedi glede energetskih in tržnih razmer ter zaradi šibke konkurenčnosti starega manjšega kartonskega stroja, ki so ga za blaženje energetske draginje ustavljali že med letom, zdaj odločili, da ga dokončno ustavijo, zaradi česar bo brez dela ostala četrtina zaposlenih, je za Radio Slovenija poročala Romana Erjavec.

V podjetju zagotavljajo, da bodo program presežnih delavcev izvedli z različnimi mehkimi metodami “v skladu z zakonodajo in v konstruktivnem dialogu s predstavniki delavcev”, so v družbi dejali za portal domzalec.si. Program reorganizacije so zaposlenim že predstavili.

Za komentar smo se obrnili tudi na sindikat Pergam, kjer pravijo, da so negativno presenečeni nad informacijo in da bodo naredili vse, “da se zadeva izteče najbolje za zaposlene”.

To je družba, ki je od leta 1998 v lasti avstrijskega podjetja MM Board & Paper in tako ena od šestih evropskih papirnic v omenjeni skupini.