in

V papirnici Količevo bo službo izgubilo do 110 ljudi

V družbi MM Količevo bodo zaradi energetske krize in rasti cen surovin zaustavili enega od dveh kartonskih strojev. Posledično bo službo izgubilo do 110 delavcev.

Družba MM Količevo, ki zaposluje 412 sodelavcev, se je zaradi energetske krize in rasti cen surovin odločila za zaustavitev enega od dveh kartonskih strojev. Zato je sprožila program razreševanja presežnih delavcev, ukiniti pa namerava do 110 delovnih mest, poroča spletni portal Domžalec.

Cilj reorganizacije, ki so jo delavskim predstavnikom in zaposlenim že predstavili, je zagotoviti vzdržno in dobičkonosno poslovanje družbe MM Količevo z osredotočanjem na proizvodnjo na njegovem večjem in naprednejšem kartonskem stroju, ki je podprt s pomembnimi naložbami, so navedbe družbe povzeli na portalu.

“Vodstvo bo vodilo program razreševanja presežnih delavcev v skladu z zakonodajo in v konstruktivnem dialogu s predstavniki delavcev. Posebno pozornost in skrb bo namenilo zmanjšanju končnega števila presežnih delavcev z različnimi mehkimi metodami in rešitvami za podporo zaposlenim v tem procesu,” so pojasnili za domzalec.si.

Zaradi zaostrenih gospodarskih razmer, negativnih napovedi energetskih in tržnih razmer ter šibke konkurenčnosti starega, manjšega stroja so po navedbah portala v družbi MM Količevo odločili za zaustavitev proizvodnje na tem stroju. Ob tem bo družba MM Količevo ostala ena od šestih papirnic skupine MM v Evropi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Oznake