in

V oglasu za McDonald’s slovensko mesto. Ga prepoznate?

Slovensko mesto je postalo kulisa za oglas največje verige restavracij s hitro prehrano na svetu – McDonald’s.

Najprej poglejte oglas:

Zdaj pa nam povejte, katero mesto je to po vašem?

Loading Poll…

 

Gre za …

Če ste v naši anketo odgovorili Maribor, ste imeli prav. Staro mestno jedro štajerske prestolnice se je za potrebe oglasa verige restavracij McDonald’s še pred prihajajočimi prazniki prelevilo v božično pravljico. Dekličin krompirček se spremeni v čarobno paličico, mesto se med vožnjo obarva v pisane odtenke božičnih luči in okraskov, Maribor pa tako zasije v vsej svoji praznično-romantični veličastnosti. Oglas, ki je dolg minuto in sedem sekund, je bil narejen za nemško govoreči trg – torej za avstrijsko, nemško in švicarsko tržišče. Oglas, ki je premiero že doživel na spletu, bo na televiziji predvajan decembra.

Kot so nam pojasnili v slovenski podružnici McDonald’s, je naročnik oglasa Nemčija. “Vse več tujih naročnikov se odloča za snemanja v naši prelepi Sloveniji. V preteklih letih so na lokacijah naših poslovalnic že snemali reklame za McDonald’s Finska, Švica, Nemčija, Češka in celo ZDA,” so dodali. Poudarili so, da na odločitev tujih naročnikov za snemanje v Sloveniji vpliva več dejavnikov. “Med katerimi pa so vsekakor glavni moderno opremljene in urejene poslovalnice, čudovita pokrajina, urejena mesta, kakovost lokalnih produkcijskih hiš in cenovna dostopnost storitev v naši državi,” so še našteli v slovenskem McDonald’su.

Po poročanju Večera so oglas snemali konec oktobra, posneli so ga v dveh dneh, pod produkcijski del pa se je podpisalo ljubljansko podjetje Bas Production. Zaradi snemanja so v štajerski prestolnici zaprli Glavni most in nekaj mestnih ulic. Mariborska občina je za to zaračunala 1.600 evrov, igralci v oglasu pa so Slovenci, še poroča Večer.

Če pa ste v anketi odgovorili Kranj, niste zgrešili. Del oglasa je bil namreč posnet tudi tam.