in

V novem ruskem obstreljevanju Hersona in Harkova več mrtvih

V obstreljevanju Hersona so umrli najmanj trije ljudje. Ruski izstrelki so zadeli tudi štirinadstropno stanovanjsko stavbo v drugem največjem ukrajinskem mestu Harkov.

V ruskem obstreljevanju mesta Herson na jugu Ukrajine so umrli najmanj trije ljudje, je v nedeljo zvečer sporočil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Medtem je po besedah guvernerja regije Harkov Olega Sinegubova v ruskem obstreljevanju drugega največjega ukrajinskega mesta umrla starejša ženska, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Ruska vojska je danes ves dan kruto obstreljevala Herson,” je v svojem rednem nagovoru v nedeljo zvečer dejal Zelenski in dodal, da sta bili v napadu ranjeni dve medicinski sestri. Skupno je napad terjal tri smrtne žrtve in šest ranjenih.

Mesto Herson, ki je imelo pred vojno približno 300.000 prebivalcev, so kmalu po začetku vojne zasedle ruske sile. Te so se nato novembra ob napredovanju ukrajinske vojske iz mesta umaknile prek reke Dneper. V zadnjem času je bila fronta na jugu Ukrajine precej mirnejša kot na vzhodu.

Delno uničena tudi štirinadstropna stavba v Harkovu

Medtem so ruski izstrelki v drugem največjem ukrajinskem mestu Harkov na vzhodu države zadeli “štirinadstropno stanovanjsko stavbo”, je prek Telegrama sporočil guverner regije Sinegubov. “Tri žrtve so utrpele lažje poškodbe. Žal je umrla starejša ženska,” je dejal in dodal, da je bila stavba “delno uničena”.

Iz regije Zaporožje pa so tamkajšnji predstavniki Moskve sporočili, da so ukrajinske sile zadele železniški most, pri čemer naj bi umrli štirje ljudje, navaja AFP.

Ukrajina je v nedeljo izvedla “napad iz raketometa himars na železniški most čez reko Moločna”, je na družbenih omrežjih zapisal proruski guverner regije Jevgenij Balicki in dodal, da so pri tem umrli štirje ljudje, pet pa je bilo ranjenih.

Omenjeni most se sicer nahaja v vasi severno od mesta Melitopol, ki je pod nadzorom ruskih sil. Po besedah Balickega popravilo mostu že poteka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.