in

Urša Bogataj zaradi padca že končala sezono

Lani je osvojila dve zlati olimpijski medalji. Foto: www.alesfevzer.com

Ena najboljših slovenskih smučark skakalk je nesrečno padla v prvi seriji zadnje tekme silvestrske turneje. 27-letnico so prepeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljano, kjer so bile opravljene dodatne preiskave.

Okreva v domači oskrbi
Začetno zdravljenje bo potekalo nekirurško z imobilizacijo, pozneje pa bo potrebna še operacija. Skakalka je sicer že v domači oskrbi in se počuti dobro.

Urša Bogataj je enkrat sicer že utrpela hujšo poškodbo kolena, a na drugi nogi. Lani je imela daleč najboljšo sezono v karieri. V Pekingu je osvojila dve zlati medalji, med drugim je bila najboljša tudi na posamični tekmi, čeprav pred tem ni dobila niti ene tekme med elito. Po igrah je dobro formo nadaljevala tudi v svetovnem pokalu, kjer je nanizala tri zmage, sezono pa je končala na skupnem tretjem mestu.

Nove sezone sicer ni začela najbolje, saj je v svetovnem pokalu na devetem mestu. Edine stopničke je osvojila v Titiseeju, kjer je bila tretja.

Planica bo kmalu gostila svetovno prvenstvo
To je velik udarec za slovensko izbrano vrsto, ki bo naslednji mesec nastopila na domačem svetovnem prvenstvu v Planici.

Sorodna novica
Eva Pinkelnig dvignila zlato sovo, Nika Križnar peta, Uršo Bogataj po padcu odpeljali v bolnišnico