in

Umrla je ‘kraljica’ Mutangi, ena najstarejših žiraf na svetu

V avstralskem živalskem vrtu Taronga Western Plains je umrla Mutangi — najstarejša avstralska žirafa in ena najstarejših na svetu. V živalskem vrtu so se ‘nesporni kraljici’ poklonili preko Facebooka in spletni strani.

Pingvin

Avstralski živalski vrt Taronga Western Plains je preko svoje Facebookove strani sporočil žalostno novico, da se je kmalu po svojem 31. rojstnem dnevu za vedno poslovila, kot so jo poimenovali, ‘nesporna kraljica’ tamkajšnjega živalskega vrta. Kot so zapisali, je bila Mutangi najstarejša žirafa v Avstraliji in ena najstarejših na svetu.

“Mutangi je bila posebna žival. Kot prababica naše črede je za seboj pustila neverjetno zapuščino. Bila je prva žirafa, ki se je leta 1990 skotila v našem živalskem vrtu. Skotila je 14 žirafjih mladičev, od katerih so mnogi odšli v druge živalske vrtove po Avstraliji in Novi Zelandiji, kjer so imeli tudi svoje potomce,” so zapisali. Za seboj je pustila dve žirafi, ki ostajata v živalskem vrtu.

Ob tem so še dodali, da je Mutangi spoznala in navduševala številne obiskovalce tamkajšnjega živalskega vrta. “Najpomembnejše pa je, da je bila čudovita ambasadorka divjih žiraf, ki je navdihnila ljudi za skrb in zaščito teh neverjetnih bitij,” so tako hvalospev zaključili v živalskem vrtu.

Vsak trenutek poln veselja

Žirafi so se s sporočili poklonili tudi na svoji spletni strani, kjer so oskrbniki delili svoje izkušnje z Mutangi. Oskrbnik Bobby-Jo je tako dejal, da je ob svojem prihodu v živalski vrt Mutangi kazala znake artritisa. “Živalski vrt ni enak brez Mutangi, zelo jo pogrešam. In v čast mi je, da sem lahko zadnje dni njenega življenja preživel ob njeni strani. Nikoli ne bom pozabil njenega doprinosa k Tarongi,” je izpostavil.

Da je bila 31-letnica neverjetna, se je strinjala tudi skrbnica Leigh. “Vsak trenutek, ki sem ga delila z Mutangi je bil poln veselja. Svet je izgubil izjemno žival,” je zapisala. Skrbnica Simone pa je poudarila, da je z žirafo delala 13 let. Vesela sem, da sem lahko skrbela zate, naučila si me veliko. Počivaj v miru veliko dekle,” je sklenila.