in

Umrla je Angela Lansbury, najbolj znana po vlogi v seriji Umor, je napisala

Umrla je igralka Angela Lansbury, ki je gledalcem najbolj poznana po svoji vlogi Jessice Fletcher v seriji Umor, je napisala.

V 97. letu starosti je umrla igralka Angela Lansbury, poroča New York Times. Najbolj znana je bila po svoji vlogi v televizijski seriji Umor, je napisala (Murder, she wrote), kjer je upodobila skrivnostno pisateljico Jessico Fletcher. Umrla je na svojem domu, pet dni pred svojim 97. rojstnim dnem.

“Otroci gospe Angele Lansbury z žalostjo sporočajo, da je njihova mati umrla mirno v spanju doma v Los Angelesu. Poleg svojih treh otrok, Anthonyja, Deirdre in Davida, za sabo pušča še tri vnuke, Petra, Katherine in Iana ter, pet pravnukov in svojega brata, producenta Edgarja Lansburyja. Umrla je za soprogom Petrom Shawvom, s katerim sta bila poročena 53 let,” je v izjavi za javnost zapisala njena družina.

Lansbury, sicer trikratna nominiranka za oskarja, je v svoji osemdesetletni karieri nastopala v številnih filmih kot tudi na gledaliških odrih, številni mediji pa jo označujejo kot zadnjo predstavnico zlate dobe Hollywooda. Med drugim je igrala v filmu Slika Doriana Graya (The Picture of Dorian Gray), na Broadwayu pa se je proslavila z muzikalom Mame, za katerega je prejela tudi nagrado Tony.

Lansybury je bila rojena v Londonu, kasneje pa se je preselila v New York, kjer je obiskovala Feaginovo šolo dramske umetnosti. Njena kariera jo je vodila od Broadwaya do Hollywooda, najbolj pa se je v zgodovino zapisala v seriji Umor, je napisala, kjer je igrala ovdovelo pisateljico. Serija se je predvajala 12 sezon, od leta 1984 do 1996 in je postala ena največjih televizijskih uspešnic osemdesetih.

Leta 1991 je Lansbury posodila glas tudi za lik gospe Pott v animiranem filmu Lepotica in zver, kjer je zapela eno najbolj nepozabnih pesmi iz filma Tale As Old as Time.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.