in

Tadej Pogačar – RTVSLO.si

Tadej Pogačar je v letošnji sezoni, ki se je ravnokar uradno iztekla, slavil na štirih od petih etapnih dirkah, kjer je nastopil. Tako na Dirki po Emiratih, Dirki po Sloveniji in Dirki po Franciji pa si v letu 2022 želi ubraniti zmago. Foto: www.alesfevzer.com

Najboljši cestni kolesar sveta in tudi Slovenije Tadej Pogačar je po prejemu zlatega Rogovega kolesa v pogovoru z novinarjem TV Slovenije Davidom Črmeljem razkril predvideni načrt glavnih dirk za sezono 2022.

A kot je poudaril sam dvakratni prvak Toura, načrt še ni potrjen, kar se bo zgodilo na prvem pravem pripravljalnem taboru ekipe UAE Emirates.

Na uvodni dirki svetovne serije 2022 UAE Touru (20.–26. februar) bo 23-letnik branil lansko zmago na domači dirki svoje ekipe. V okviru priprave na obrambo rumene majice na Dirki po Franciji (1.–24. julij) si želi vnovič nastopiti tudi na domači slovenski dirki (15.–19. junij). Zadnji veliki cilj za etapne dirke v naslednji sezoni pa je prvič odpeljati dve tritedenski dirki, pri čemer bi Touru dodal Dirko po Španiji (19. avgust–11. september).

Pogačarju nagrada za najboljšega v Sloveniji

Pogačar sklenil sezono z rekordno bero točk