in

Stanovanje, veliko le 23 kvadratnih metrov: poglejte, kako dobro so ga opremili

Čeprav se vam morda zdi, da s 23 kvadratnimi metri bivalne površine ne morete narediti veliko, je Estonka Liisi Väli dokaz, da se z ustvarjalnostjo in iznajdljivostjo tudi na tako malo kvadratnih metrih lahko doseže zanimiva in funkcionalna razporeditev.

Kot nam je povedala za portal zadovoljna.dnevnik.hr, je navdih za opremljanje svojega stanovanja, ki ga med drugim krasi visok strop, našla v starih evropskih interjerjih. “Rada kombiniram staro in novo, različne stile in materiale ter naredim vse lahkotno in zračno,” je povedala in dodala, da ji je všeč tradicionalni slog s pridihom modernega.

Pri dekoriranju črpa navdih iz Instagrama, knjig in revij o interjerju ter filmov.

Ko gre za majhne prostore, kot je njen, se ji zdi pomembno uporabljati svetle tone, da bo prostor videti večji. Sama je uporabljala veliko bele barve in skoraj vse njeno pohištvo je belo. Belino je razbila tako, da je ponekod dodala nekaj barve in uporabila različne materiale.

Na primer, s tapetami je ustvarila sodobno in toplo vzdušje. V spalnici je namestila oranžno tapeto, ki posnema gozd in ptice, v kopalnici pa čudovito cvetlično tapeto, ki ustvarja vtis renesančnega prostora, kakršnega lahko vidimo na starih umetninah.

Liisi je še dodala, da je na majhnem prostoru vedno dobro uporabiti večnamensko pohištvo. Tako se na primer njen kavč po potrebi spremeni v posteljo za goste, piše omenjeni portal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.