in

Srbskim nogometašem milijon evrov nagrade

Veliko veselje nogometašev Srbije po zmagi nad Portugalsko z 1:2 na stadionu Luz v Lizboni. Odločilni zadetek je dosegel Aleksandar Mitrović v 90. minuti z glavo. Foto: Reuters

Mitrović v zadnji minuti šokiral Portugalce in popeljal Srbe v Katar

Visoko nagrado je nogometašem pred odhodom v Lizbono obljubil srbski predsednik Aleksandar Vučić, vlada Ane Brnabić pa je na ponedeljkovi seji to potrdila. Vsota v znesku milijona evrov v dinarski protivrednosti bo nakazana na račun srbske nogometne zveze, je poročal Blic.

Srbi so Portugalsko z 1:2 premagali z zadetkom Aleksandra Mitrovića v izdihljajih tekme. Tako so osvojili prvo mesto v skupini A z 20 točkami. Portugalska, ki je končala na drugem mestu s 17 točkami, bo pot na SP lovila v dodatnih kvalifikacijah.

Mitrovića ni bilo v začetni enajsterici, v igro je vstopil takoj po polčasu. Selektor Dragan Stojković je za srbske medije takole pojasnil svojo odločitev: “Povedal sem mu, da je prvi polčas nepomemben in da naj bo pripravljen za drugi polčas, ko si bomo zagotovili vozovnico za Katar. In tako je potem res bilo.

Mitrović je odločitev sprejel mirno. Stojković: “Nekateri bi se jezili, zakaj niso v začetni postavi. Pomembno je, da je naša komunikacija na visoki ravni in da mi igralci zaupajo.”

Mitrović si z osmimi zadetki deli drugo mesto na lestvici najboljših strelcev evropskega dela kvalifikacij za SP 2022 (najučinkovitejši je z 11 zadetki Nizozemec Memphis Depay).