in

SP (Ž): Slovenija – Francija 15:21 (v 44′)

V živo

Katastrofalen štart tekme Slovenije. Prvi napad je pripadel Slovenkam, ki pa so ga zapravile in Francozinje so s hitrim protinapadom prek Laure Flippes povedle. Serija napak Slovenije se je nadaljevala in olimpijske prvakinje so po prvih 5 minutah vodile s 4:0, brez vratarke Amre Pandžić pa bi bila razlika še občutno višja.

Prvi gol Slovenk šele v 14. minuti tekme

Slovenke so zaostajale z 0:6, prišle na 7:10, a izgubile prvi polčas z 8:13. Po dva gola sta dosegli Alja Varagić in Tija Gomilar Zickero. Foto: www.alesfevzer.com

Na drugi strani je še bolj blestela francoska čuvajka mreže Laura Glauser in Slovenija je do prvega gola prišla šele na začetku 14. minute, ko je ob zaostanku z 0:6 zadela kdo drug kot Ana Gros. V 18. minuti so Slovenke zadele drugič, ko je z desnega krila bila od vratnice v mrežo natančna Tija Gomilar Zickero.

Prebujenje napada v režiji Alje Varagić

A po 20 minutah enostranske tekme so se Slovenke le znebile treme in prepustile napadalni krč Francozinjam. S serijo 4:0 so se varovanke Dragana Adžića vrnile v igro in zmanjšale na 6:9, dvakrat je imenitno preigrala Alja Varagić. Vendar so nato Francozinje znale kaznovati vsako napako in na koncu so dobile prvi polčas s 13:8.

Drugi polčas se je začel z vratarskima menjavama na obeh straneh, a še vedno je pobudo jasno ostala v rokah Francozinj, ki so vneto višale prednost in po desetih minutah nadaljevanja povedle za osem golov (19:11).


Sanjski štart (kot že nekajkrat)

Na petkovi uvodni tekmi skupinskega dela so Slovenke premagale Črnogorke kar z 28:18, z disciplinirano obrambo in učinkovitim napadom tekmicam niso pustile dihati. Nocoj jim na nasprotni strani stojijo olimpijske prvakinje iz Tokia in dvakratne svetovne prvakinje iz leta 2003 in 2017 ter evropske prvakinje iz leta 2018.

Lani na EP-ju poraz za 10 golov

Francozinje (v ekipi sta tudi dve igralki Krima – Allison Pineau in Oceane Sercien Ugolin) so prve favoritinje letošnjega SP-ja, svojo moč pa so potrdile že na prvi tekmi, na kateri so Angolke premagale s 30:20. Podobno nemočne so bile Slovenke lani na evropskem prvenstvu v Herningu, kjer je Francija zmagala s 27:17. Veliko lepši je spomin na svetovno prvenstvo 2017, ko je Slovenija Francijo v predtekmovanju premagala s 24:23.


25. SVETOVNO PRVENSTVO V ROKOMETU (Ž)

ŠPANIJA 2021

SKUPINA A, Granollers, 2. krog, nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA – FRANCIJA -:- (8:13)

Ob 20.30:
ČRNA GORA – ANGOLA

3. krog, torek ob 18.00:
ANGOLA – SLOVENIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ob 20.30:
FRANCIJA – ČRNA GORA

Vrstni red: Francija in Slovenija po 2, Angola in Črna Gora 0.