in

Sneg povzroča težave v prometu: številne nesreče in zdrsi tovornjakov

Številni vozniki so upoštevali nasvete pristojnih in se na pot danes zjutraj odpravili prej, a težavam se v bolj zasneženih delih Slovenije vseeno niso mogli izogniti.

Po podatkih prometno-informacijskega centra so v številnih koncih države težave v prometu zaradi snega.

Poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko Sandi Curk je za N1 dejal, da so ceste zimsko obarvane in prevozne, trenutno pa promet proti Ljubljani poteka brez zastojev, zdrsov ali ovir. Padavine so še vedno aktivne z majhnim snežnim nanosom ob aktivnih sunkih burje. Stanje na avtocesti je dobro, priporočena maksimalna hitrost na avtocesti med Postojno in Vrhniko pa znaša 90 kilometrov na uro.

Nesreče, zaradi katerih je promet oviran:

– Na štajerski avtocesti je med Dramljami in priključkom Celje vzhod proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi zdrsa tovornega vozila. Nastaja daljši zastoj. Na štajerski avtocesti se je nesreča zgodila tudi med priključkoma Šentilj in Maribor sever proti Mariboru, tudi na tem delu je promet oviran. Dodatno je zaradi nesreče oviran promet tudi na hitri cesti skozi Maribor pri izvozu Maribor proti Avstriji.

– Na dolenjski avtocesti je zaradi nesreče oviran promet na razcepu Malenc iz smeri Debelega hriba proti Golovcu.

– Na pomurski avtocesti se je nesreča zgodila med Sveto Trojico in Cerkvenjakom proti Murski Soboti. Zaprt je vozni pas. promet pa oviran na uvozu Cerkvenjak proti Mariboru.

– Na podravski avtocesti se je nesreča zgodila med Dravskim poljem in Zlatoličje proti Mariboru, tudi tam je promet zato oviran.

– Cesta Pragersko–Šikole je zaradi prometne nesreče zaprta.

Dodatne ovire prometa:

– Cesta Ljubljana–Litija je pri Spodnjem Hotiču zaprta zaradi zdrsa vozila.

– Promet ovirajo tudi stoječa tovorna vozila, in sicer na štajerski avtocesti:

  • Med Blagovico in predorom Podmilj proti Mariboru (zaprta vozni in počasni pas).
  • Pred Slovenskimi Konjicami proti Mariboru.

Opozorilo

Po večjem delu Slovenije sneži, promet je upočasnjen. Prilagodite hitrost razmeram na cestah, povečajte varnostno razdaljo ter upoštevajte, da boste za pot potrebovali več časa kot običajno. Na pot se odpravite le z zimsko opremo in očiščenim vozilom.