in

Smrt otroka v razgretem avtomobilu: mami in njenemu partnerju podaljšali pripor

Mami dečka, ki je junija umrl v razgretem avtu pred domačo hišo v Sv. Lovrencu pri Preboldu, in njenemu partnerju je celjsko sodišče podaljšalo pripor.

Celjsko okrožno sodišče je mami dečka, ki je junija umrl v razgretem avtu pred domačo hišo v Sv. Lovrencu pri Preboldu, in njenemu partnerju pripor podaljšalo do 20. septembra, so danes za STA povedali na sodišču. V priporu sta zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti.

Policijski trak in gasilski tovornjak

Za oba osumljenca se sicer 30-dnevni pripor izteče konec tedna. Oba sta osumljena povzročitve smrti iz malomarnosti, storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Še ne dve leti star deček je 20. junija umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini.

Neuradno naj bi bil otrok v vozilu najmanj dve uri. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka.

Mama in partner v preteklosti že v postopkih

V preteklosti je policija mamo in njenega partnerja že obravnavala. Enega od njiju so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugega pa so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja. Mati umrlega otroka ima več otrok.

Med pridržanjem staršev so za sorojence umrlega poskrbeli sorodniki. Kot je junija povedal direktor Centra za socialno delo Savinjsko-Šaleška Marko Verdev, s sorojenci sodelujejo krajevno pristojni centri za socialno delo v okviru izvajanja razbremenilnih pogovorov in nudenja psihološke pomoči, če bi jo potrebovali.

Obema osumljencema je celjska policija odvzela telesne tekočine zaradi preverjanja, ali sta bila med dogodkom pod vplivom prepovedanih drog. Za povzročitev smrti iz malomarnosti je zagrožena zaporna kazen od pol leta do petih letih, za zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje pa do treh let zapora.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.