in

Slovenci ob 20.45 v boj za Euro 2024

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija ima po devetih tekmah 19 točk, Kazahstan, ki ga je Slovenija ugnala v gosteh na začetku kvalifikacij z 2:1, pa točko manj.

Sorodna novica
Pred Kazahstanom ne čutijo posebnega pritiska, le pozitivne mravljince

V slovenskem taboru so samozavestni, igralci so že po porazu na Danskem poudarjali, naj navijačev na skrbi za današnji obračun, kar je še enkrat potrdil tudi Jan Oblak na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju, kjer pa je selektor Kek opozoril, da jih čaka težka tekma, a verjame v ugoden razplet.

Sorodna novica
Oblak: Na tekmo proti Kazahstanu bo treba z glavo, ne na glavo

“Lepo je, da prideš do finala oziroma zaključne žogice, ko se odloča o nečem, na kar Slovenija že dolgo čaka. Tekmec ima enak cilj in enako željo, vendar sem prepričan, da smo dovolj kakovostni in pametni, da bomo tekmo izpeljali uspešno. Moramo pa biti objektivni in spoštljivi. Dati moramo res vse v dvobojih, kontaktu, v igri z žogo in brez žoge. Dovolj smo samokritični in objektivni, da se zavedamo, da srečanje v Københavnu ni bilo dobro,” je razmišljal Kek. “Z medijskega in navijaškega stališča smo favoriti, a gotovo bo to težka tekma, ki lahko gre v eno ali drugo smer. Moramo biti dovolj dobro organizirani, da se lahko odzovemo v vsakem trenutku. Tudi Kazahstan ima kakovost, sicer ne bi imel toliko točk. Tudi oni niso naključno tu, kjer so. Marsikdo je pričakoval koga drugega v boju za Nemčijo. Vedno pa pravim, da se bo v vsakem primeru tudi v torek igral nogomet. Upam, da z veseljem za Slovenijo.”

Tekmo v razprodanih Stožicah, na kateri si lahko Slovenci zagotovijo prvi nastop na EP-ju po letu 2000, bodo sodili Poljaki Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki in Adam Kupsik.

Kvalifikacije za EP 2024
Skupina H

Danes ob 20.45:
SLOVENIJA – KAZAHSTAN

Verjetni postavi:

Slovenija: Oblak, Karničnik, Blažič, Bijol, Janža, Gnezda Čerin, Kurtić, Stojanović, Mlakar, Šporar, Šeško.

Kazahstan: Šackij, Kairov, Bistrov, Maročkin, Alip, Vorogovskij, Česnokov, Samorodov, Zujev, Orazov, Ajmbetov.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)


SEVERNA IRSKA – DANSKA
SAN MARINO – FINSKA

Lestvica:               
DANSKA *     9 7 1 1 19:8 22 točk
SLOVENIJA    9 6 1 2 18:8 19   
----------------------------------   
KAZAHSTAN    9 6 0 3 15:10 18   
FINSKA      9 5 0 4 16:9 15   
SEVERNA IRSKA  9 2 0 7 7:13 6   
SAN MARINO    9 0 0 9 2:29 0   
    * - uvrščeni na Euro 2024