in

Skakalke prihodnje novo leto v Oberstdorfu, kaj bo pa s silvestrsko turnejo?

Ljubno je lani samo organiziralo silvestrsko turnejo, letos pa skupaj z Beljakom. Foto: EPA

Vprašanje je, kaj bo v prihodnje s silvestrsko turnejo, ki je bila letos izvedena drugič. Prvič z dvema prizoriščema. Dve tekmi sta bili v Beljaku, dve pa na Ljubnem.

“V organizacijo želimo iti skupaj z avstrijsko smučarsko zvezo. Za tekmovanje smo poslali naše lokacije svetovnega pokala. V Nemčiji bosta zagotovo dve tekmi za ženske: 29. decembra v Partenkirchnu in 1. januarja v Oberstdorfu,” Hüttla navaja nemška tiskovna agencija DPA.

Nemški skakalnici že registrirani pri FIS-u

Ženska novoletna turneja bi sicer morala potekati pozimi 2023/24, a je avstrijska smučarska zveza decembra napovedala umik tega datuma in dodala, da bo tekmovanje po vzoru novoletne turneje skakalcev šele v sezoni 2024/25. Vendar je nemška zveza zdaj svoji dve postaji za novoletno turnejo že za prihodnjo sezono registrirala pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS).

Hüttel je še dejal, da bo ženska turneja, vsaj v Nemčiji, potekala po obratnem vrstnem redu kot moška. Se pravi najprej Garmisch-Partenkirchen, nato pa Oberstdorf. Po tem vzorcu bi ženska turneja zaradi logističnih izzivov potekala v obratnem vrstnem redu, torej bi bila tudi v Avstriji najprej tekma v Bischofshofnu, nato pa v Innsbrucku.