in

Sinner izločil Dimitrova in bo v polfinalu izzval Alcaraza

Carlos Alcaraz lovi sedmi naslov na turnirjih ATP v tej sezoni. Foto: EPA

20-letni Alcaraz se je veselil že 61. zmage v tej sezoni. Dobil je vse štiri medsebojne obračune proti Ruudu. Španec ostaja v igri za prvo mesto na koncu sezone. Trenutno zaostaja 635 točk za vodilnim Đokovićem na lestvici ATP Race. Z zmago v Pekingu bi znižal zaostanek na 415 točk.

V prvem nizu je Norvežan povedel s 3:0, nato pa je Alcaraz osvojil pet iger zapored. V deseti igri je brez oddane točke potrdil zmago v uvodnem nizu.

Jannik Sinner je že trikrat premagal Alcaraza. Lani mu je podvig uspel v Wimbledonu in v finalu Umaga, letos pa v polfinalu mastersa v Miamiju. Foto: EPA

Jannik Sinner je že trikrat premagal Alcaraza. Lani mu je podvig uspel v Wimbledonu in v finalu Umaga, letos pa v polfinalu mastersa v Miamiju. Foto: EPA

V drugem nizu je Ruud izgubil servis v tretji in sedmi igri. Obračun je trajal uro in 44 minut.
Zelo sem zadovoljen, da sem tako dobrega igralca premagal v dveh nizih. Zelo dobro je začel, dobil je daljše izmenjave z osnovne črte. Najbolj sem srečen, da mi je uspela vrnitev. Našel sem rešitev po zaostanku z 0:3 in to mi daje dodatno samozavest,” je povedal Alcaraz.

Sinner v odločilnem nizu strl Dimitrova
V polfinalu ga čaka Jannik Sinner, ki je s 6:4, 3:6 in 6:2 izločil Grigorja Dimitrova. Obračun je trajal dve uri in 31 minut. Italijan je marca v polfinalu mastersa v Miamiju premagal Alcaraza, v medsebojnih obračunih je izid 3:3.


PEKING
(3.633.875 am. dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale, tabela:
ALCARAZ (ŠPA/1) – RUUD (NOR/7)
6:4, 6:2
SINNER (ITA/6) – DIMITROV (BLG)
6:4, 3:6, 6:2

ZVEREV (NEM/8) – JARRY (ČIL)
6:1, 6:7, 6:3
MEDVEDJEV (RUS/2) – HUMBERT (FRA)
6:4, 3:6, 6:1