in

Ronaldo: Gre za edinstveno pogodbo, toda tudi sam sem edinstven igralec

Cristiano Ronaldo se ni mogle upreti bogati ponudbi arabskih šejkov. Foto: Reuters

Tega nihče ne ve, toda imel sem številne ponudbe iz Evrope, Brazilije, Avstralije, ZDA in celo Portugalske, toda zaobljubil sem se temu klubu. Želim dati drugačen pogled na to državo in nogomet. Zato sem se odločil za to priložnost,” je povedal nekdanji napadalec Manchester Uniteda, Real Madrida in Juventusa po enem najbolj presenetljivih podpisov pogodbe v zadnjih letih.

Sorodna novica
Ronaldo uradno odhaja v Savdsko Arabijo za več kot 200 milijonov evrov

Ta mu bo v prihodnjih dveh letih in pol vključno s trženjem navrgla pol milijarde evrov, s čimer je postal daleč najbolje plačani nogometaš v zgodovini.

V Evropi sem osvojil vse in dosegel številne rekorde. Zdaj jih hočem postaviti nekaj še tukaj. Ta pogodba je res edinstvena, toda tudi sam sem edinstven igralec. Zame je to normalno. Res me ne skrbi, kaj govorijo ljudje. Vesel sem, da sem tukaj. Vem, da gre za zelo tekmovalno ligo. Gledal sem številne tekme,” je povedal 37-letni Ronaldo, ki se je na predstavitvi zagovoril, da je vesel, ker je prišel v Južno Afriko (South Africa) namesto v Savdsko Arabijo.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

“Ponosen sem, da sem sprejel tako veliko odločitev v svojem življenju. Igral sem za največje klube v Evropi, osvojil sem vse in moje poglavje tam je končano,” je povedal petkratni dobitnik zlate žoge in petkratni zmagovalec Lige prvakov.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

18-kratni savdski prvak Al Nasr je pogodbo Ronaldu ponudil med svetovnim prvenstvom. Uradno je bila potrjena 30. decembra. V ponedeljek je Portugalec pristal v Riadu skupaj s svojo družino.

Prihod enega najboljših nogometašev zadnjih dveh desetletij je s stališča Savdske Arabije velik tudi zaradi morebitne kandidature za svetovno prvenstvo leta 2030. Tega se zaveda tudi trener Al Nasra Rudi Garcia. “V svoji karieri sem spoznal, da je najlažje voditi najboljše igralce, kot je Cristiano, ker jih ne moreš nič več naučiti. Upam, da bo užival v igranju in da bomo osvojili naslov,” je povedal Garcia.

Al Nasr je po enajstih odigranih krogih na vrhu s točko več od Al Šababa, ki pa ima odigrano tekmo manj. Prva tekma po predstavitvi Ronalda ga čaka v četrtek, vendar še ni znano, ali bo Portugalec v kadru.

V Rijadu veličasten sprejem za Cristiana Ronalda