in

Rokometaši začeli zaključne priprave na svetovno prvenstvo

Do kam lahko poseže slovenska rokometna reprezentanca? Foto: www.alesfevzer.com

Izbranci selektorja Uroša Zormana bodo do odhoda v Katovice igrali dve pripravljalni tekmi z Madžarsko, prva bo 5. januarja v Ljutomeru, druga pa dva dni pozneje v Veliki Kaniži.

Sorodna novica
Zorman ostal tudi brez Henigmana

Na seznamu 22 rokometašev
Elitna slovenska izbrana vrsta bo v drugi del priprav zakorakala z 22 rokometaši. Na Zormanovem seznamu so vratarji Jože Baznik (Nimes), Urban Lesjak (Eurofarm) in Klemen Ferlin (Erlangen), krilni igralci Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško), Blaž Janc (Barcelona), Tilen Kodrin (Gummersbach), Domen Novak (Wetzlar) in Staš Slatinek Jovičić (Trimo Trebnje).

Zunanjo vrsto sestavljajo Dean Bombač, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Nejc Cehte (GOG Gudme), Jure Dolenec (Limoges), Gašper Horvat (Trimo Trebnje), Peter Šiško (Gorenje Velenje), Aleks Kavčič (Zagreb), Grega Krečič (Csurgoi), Domen Makuc (Barcelona), Rok Ovniček (Nantes) in Aleks Vlah (Celje Pivovarna Laško), krožni napadalci pa so Kristijan Horžen (Rhein-Neckar Löwen), Blaž Blagotinšek (Göppingen) in Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško).

Sorodna novica
100 športnih dogodkov leta 2022

Napredovale bodo po 3 reprezentance
Slovenija se bo v skupinskem delu v Katovicah pomerila s Francijo, Poljsko in Savdsko Arabijo, napredovanje v glavni del tekmovanja pa si bodo izborile tri izbrane vrste iz skupine B. V Krakovu se bodo nato pomerile s tremi najboljšimi iz skupine A, v njej bodo nastopili Španija, Črna gora, Čile in Iran.

Dva polfinala in ena medalja
Slovenija je doslej največji uspeh dosegla v Franciji 2017, ko je osvojila bronasto kolajno. V Španiji 2013 je bila četrta, v Katarju 2015 osma, v Egiptu 2021 deveta, v Nemčiji 2007 deseta, na Portugalskem 2003 11., v Tuniziji 2005 12., v Franciji 2001 17., na premiernem nastopu na Islandiji 1995 pa je osvojila 18. mesto.

Rokometaši v Mali Nedelji začeli drugi del priprav na SP