in

Rio de Janeiro tudi letos brez najslavnejše zabave na plaži

Brazilska metropola Rio de Janeiro je tudi letos zaradi pandemije covida-19 odpovedala slavno silvestrsko zabavo na plaži Copacabana. “Spoštujemo stroko,” je na Twitterju danes zapisal župan Ria Eduardo Paes.

Recep Tayyip Erdogan

Kot je pojasnil župan Ria Eduardo Paes, bo mesto ob različnih mnenjih znanstvenih odborov ravnalo zadržano. “Odbor mestne uprave pravi, da lahko praznujemo silvestrovo, odbor zvezne države pa, da ne. Torej tega ne moremo,” je navedel. Dodal je, da odločitev sprejema z obžalovanjem, vendar ne vidi možnosti za pripravo zabave brez zelene luči vseh zdravstvenih oblasti.

Silvestrska zabava v Riu de Janeiru je ena najslavnejših na svetu in vsako leto pritegne milijon turistov. Na več odrih na plaži Copacabana tradicionalno nastopajo različni glasbeniki, zaznamuje jo tudi ogromen ognjemet, ki ga s splavov priredijo na morju.

Zabavo so sicer zaradi pandemije covida-19 že lani odpovedali, enaka usoda pa jo je doletela letos. V Braziliji je zaradi covida-19 umrlo okoli 615.000 ljudi, s čimer se ta država uvršča na drugo mesto po številu smrti takoj za ZDA. Z napredkom kampanje cepljenja se sicer število umrlih zaradi covida-19 zmanjšuje.

Oznake