in

Prvi ženski sprint nove sezone (z dvema Slovenkama)

Trikratni zmagovalec svetovneg pokala Johannes Thingnes Boe je z zmago prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, za točko je prehitel Šveda Martina Ponsiluomo, ki je bil danes 13. Foto: EPA

Fakov tek je bil dober, strelski nastop pa ne, saj je moral dvakrat v kazenski krog. Točke je (z enim zgrešenim strelom) osvojil še Alex Cisar za 38. mesto. Lovro Planko (46.) in Anton Vidmar (48.) sta ujela nastopa na zasledovalni tekmi, Rok Tršan, ki se je v četrtek izkazal na štafetni tekmi, pa je bil le 73.

Tekaški nastop je bil precej boljši od strelskega. Upam, da bom jutri bolj zanesljiv in bom malce bolj sproščen. Tekaško mislim, da sem trenutno zelo dober, le malce bolj umirjen in sproščen moram biti na strelišču. Zelo dobra novica za tekmovalca je tudi to, da sem imel zadnji krog četrti ali peti tekaški čas, kar je zelo spodbudno in dober občutek,” je povedal Fak.

Norveška, Nemčija, Švedska in Francija še naprej obvladujejo vrh (zasedle so prvih 15 mest), največ uspeha pa so imeli Norvežani. Sturla Holm Laegreid je na drugem mestu za Johannesom Thingnesom Boejem zaostal za dobrih deset sekund. Na zmagovalni oder se je s tretjim mestom prebil še Nemec Roman Rees (+28,8). Boe je imel en zgrešeni strel, Laegreid in Rees pa sta bila na strelišču brezhibna.

Trenutno lahko v prenosu na TV SLO 2 spremljate še še ženski sprint s Polono in Živo Klemenčič. V Idre Fjallu je bila medtem tekma pokala IBU na 15 km. Lena Repinc je zasedla 21. mesto, Anamarija Lampič 32. in Klara Vindišar 52. Zmagala je Norvežanka Maren Kirkeeide. Anamarija Lampič je imela spet daleč najboljši čas teka, do zadnjega strelskega postanka, kjer je imela vseh pet zgrešenih strelov, je bila še v igri za zmagovalni oder.

V živo
Sprint (M):             * 
 1. J. T. BOE     NOR 23:09,0 (1)
 2. S. H. LAEGREID  NOR  +10,5 (0)
 3. R. REES      NEM   28,8 (0)
 4. S. SAMUELSSON   ŠVE   36,2 (1)
 5. E. JACQUELIN   FRA   39,5 (1)
...                  
21. J. FAK      SLO  1:31,9 (2)
38. A. CISAR     SLO  2:01,9 (1)
46. L. PLANKO     SLO  2:09,3 (2)
48. A. VIDMAR     SLO  2:11,4 (1)
73. R. TRŠAN     SLO  2:53,8 (1)
                   
 * - zgrešeni streli/kazenski krogi