in

Princ Harry v še neobjavljenem intervjuju: Očeta in brata si želim nazaj

Burno dogajanje okoli britanske kraljeve družine se nadaljuje tudi v novem letu. Še pred izidom spominov princa Harryja bosta v nedeljo predvajana dva televizijska intervjuja z mlajšim sinom kralja Karla III. Po spletu so že zaokrožili kratki izseki obeh pogovorov, v katerih je Harry razkrival nove podrobnosti spora z ostalimi člani kraljeve družine.

Prihodnje dni bo princ Harry v središču pozornosti vseh, ki podrobno spremljajo dogajanje v britanski kraljevi družini. Naslednji torek bo namreč izšla knjiga njegovih spominov, še pred tem pa bosta v nedeljo predvajana dva daljša intervjuja, ki ju je Harry ločeno opravil za ameriško televizijo CBS ter britanski ITV. Krajši izseki intervjujev pa so že ponudili nekaj udarnih izjav.

Glavna tema obeh pogovorov bo glede na krajše izseke, ki sta jih objavili obe televiziji, razhod vojvode susseškega z ostalimi člani kraljeve družine. V intervjuju za ITV je princ Harry dejal, da si želi prave družine in ne institucije. Povedal je tudi, da kraljeva družina ni pokazala nobene pripravljenosti za spravo z njim ter njegovo ženo Meghan Markle. “Očitno menijo, da naju morajo prikazati kot nekakšna sovražnika,” je dodal.

V intervjuju pa se je Harry dotaknil tudi odnosa s svojim očetom Karlom III. in bratom Williamom. “Želel bi si dobiti nazaj očeta. Želel bi si dobiti nazaj brata,” je povedal in s to izjavo zapolnil kar nekaj naslovnic otoških medijev.

Po spletu pa so zaokrožili tudi izseki iz intervjuja za ameriško televizijo CBS. V njem je Harry spregovoril tudi o razlogih, da sta z ženo javno razkrila razloge za odstop od kraljevih dolžnosti.

V krajšem posnetku iz enournega intervjuja je vojvoda susseški dejal, da je težave poskušal reševati zasebno, vendar je vedno znova prihajalo do uhajanja informacij in podtikanja medijskih zgodb proti njemu in Meghan. “Družinski moto se glasi: ‘Nikoli se ne pritožuj, nikoli ne pojasnjuj’,” je v pogovoru povedal Harry, vendar naj se kraljeva družina tega vodila ne bi držala.

Člani družine naj bi govorili z britanskimi mediji, ki do Harryja in Meghan niso nikoli gojili velikih simpatij, ter jim dajali informacije. “Novinarji so na koncu članka zapisali, da so za komentar prosili tudi Buckinghamsko palačo, čeprav je bila celotna zgodba v bistvu komentar Buckinghamske palače,” je razkril mlajši sin trenutnega britanskega kralja.

Ob tem je dejal, da se zaradi pomanjkanja zaščite ob stalnem medijskem pritisku počuti izdanega. “Ko ti zadnjih šest let govorijo, da te z izjavami ne morejo zaščititi v javnosti in potem to storijo za druge člane družine, prideš do točke, ko molk postane izdaja,” je bil oster Harry.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.