in

Pretresljivi prizori iz srbskih bolnišnic: umazane sanitarije in dotrajane sobe

Uporabnike družbenega omrežja Twitter so presenetile fotografije bolnišnic v Srbiji. Umazane sanitarije, dotrajane bolniške sobe, razpadajoča infrastruktura razkrivajo razsežnosti neprimernih razmer v tamkajšnjih zdravstvenih ustanovah.

“Bolnišnične sanitarije na ginekologiji. Bolj grozne slike nisem videla,” je zapisala uporabnica Twitterja. Kot je razvidno iz komentarjev pod objavo, gre za sanitarije ginekološke klinike v Beogradu.

 

“Ko pomislim na ginekološko kliniko, pomislim na sanitarije, kjer so ploščice prekrite z rumenimi madeži in kjer ti je tudi z robčkom ogabno prijeti pipo ter tako smrdi, da ti gre na bruhanje. Tam sem bila leta 2017 in 2019 in vidim, da od takrat ni nič bolje,” se po poročanju nova.rs glasi eden od številnih komentarjev.

Da so razmere slabe tudi na preostalih klinikah, je pokazala še ena uporabnica Twitterja, ki je objavila fotografije z infekcijske klinike v Novem Sadu, s katerih je razvidna dotrajana infrastruktura. Izpostavila pa je še dve bolnišnici, in sicer kirurški oddelek v bolnišnici v Smederevu in sanitarije porodnišnice v Kruševcu.