in

Portugalski notranji minister odstopil zaradi prometne nesreče s smrtnim izidom

Portugalski notranji minister Eduardo Cabrita je v petek zvečer napovedal svoj odstop, potem ko je bilo njegovo službeno vozilo vpleteno v prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Marine le Pen, Viktor Orbán

Svojega odstopa minister Eduardo Cabrita sicer ni pospremil s priznanjem soodgovornosti za nesrečo, temveč z izjavo, da ne želi, da bi “absolutno nesprejemljivo politično izkoriščanje” nesreče kakorkoli škodilo premierju Antoniu Costi in njegovi Socialistični stranki (PS) pred parlamentarnimi volitvami konec januarja.

Nekaj ur pred tem je v javnost prišla novica, da bo državno tožilstvo proti ministrovemu službenemu vozniku vložilo obtožnico zaradi uboja iz malomarnosti. Ta je namreč junija letos na avtocesti zbil in ubil avtocestnega uslužbenca. Vozil je kar 166 kilometrov na uro, medtem ko je bila omejitev 120 kilometrov na uro. Delavec, ki ga je ubil, je delal na gradbišču na cesti, ki je bilo jasno označeno.

V avtomobilu je bil v času nesreče tudi sam minister, ki je sedel na zadnjem sedežu. 60-letni Cabrita je sicer takoj po nesreči kot tudi v petek vztrajal, da za dogodek ni nikakor soodgovoren, saj je bil zgolj potnik, a je bil zaradi svojega ravnanja tarča ostrih kritik.

Oznake