in

Pod vplivom kokaina in kanabisa na avtocesti divjal več kot 200 km/h

Voznik začetnik je v okolici Celja pod vplivom kokaina in kanabisa na avtocesti vozil kar 72 kilometrov na uro prehitro. Celjski policisti so ga oglobili, zoper kršitelja pa bodo podali tudi obdolžilni predlog.

Celjski policisti so sinoči oglobili voznika začetnika, ki je na avtocesti zunaj naselja Dramlje iz smeri Tepanja proti Ljubečni, kjer je hitrost vožnje omejena na 130 kilometrov na uro, hitrost prekoračil za kar 72 kilometrov na uro. Zoper kršitelja bodo na sodišče podali obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Policisti so v postopku z voznikom zaradi suma, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog, opravili test na droge, ki je bil pozitiven na kokain in kanabis. Policisti so vozniku odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil, zasegli pa so mu tudi posušene rastlinske delce zeleno rjave barve, ki jih bodo poslali v analizo.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je za storjen prekršek predpisana globa 2400 evrov in 36 kazenskih točk, kar pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Oznake