in

Po zapravljenih priložnostih Lukakuja Belgija odhaja domov

V živo

Za zelo živahen uvod so poskrbeli Hrvati, ki so si nemudoma priigrali lepo priložnost. Luka Modrić je imenitno podal dolgo žogo v napad, kjer jo je na levi strani prejel Ivan Perišić. Opravil je s Thomasom Meunierjem in prišel do strela, vendar je bil premalo natančen. Minute, ki so sledile, so bile v znamenju Belgije. 11. minuta je tekla, ko je vrsta Roberta Martineza prvič ogrozila nasprotna vrata. Dries Mertens, ki je dobil priložnost v konici napada, je prodrl po desni strani, podal pred vrata, kjer je bil na daljši vratnici Yannick Carrasco, ki pa je preveč okleval, tako da je njegov poskus blokiral Josip Juranović.

Sorodna novica
Bodi režiser!

Še lepšo priložnost je zapravil Mertens, ko ga je dve minuti kasneje v protinapadu izvrstno zaposlil Kevin De Bruyne, toda napadalec Galatasaraya, ki je prišel za hrbet hrvaški obrambi, se je ob strelu malce nagnil nazaj in žogo poslal visoko prek vrat. Dobro minuto kasneje je Anthony Taylor na drugi strani že pokazal na belo točko, potem ko se je Carrasco, ko je skušal izbiti žogo, zapletel in podrl Andreja Kramarića. Posredoval je VAR, po ogledu posnetka pa je Taylor zaradi prepovedanega položaja ob podaji Modrića s prostega strela na začetku akcije odločitev spremenil. V nadaljevanju se je ritem precej umiril.

Lukakuju veselje preprečila vratnica

Podobno v prvem je bilo veliko dogajanja tudi na začetku drugega polčasa. Martinez je v igro poslal Romeluja Lukakuja, najboljši strelec v zgodovini belgijske reprezentance pa je imel hitro prvo priložnost, toda njegov poskus z glavo je Dominik Livaković zaustavil. Potem so bili zelo nevarni ognjeni. Najprej je po podaji Joška Gvardijola s približno 15 metrov sprožil Mateo Kovačić, Thibaut Courtois pa je odbil prek vrat.

54. minuta je tekla, ko je Kovačić podal na rob kazenskega prostora, kamor je vtekal Marcelo Brozović, ki je streljal po tleh, Courtois pa je bil znova na mestu. Najboljši vratar minulega mundiala v Rusiji je v nadaljevanju hrvaškega napada zaustavil še poskus Modrića, ki je v kazenskem prostoru prišel mimo Alexa Witsla, nato pa sprožil z levico. Pet minut po dveh velikih priložnostih Hrvaške so zapretili rdeči vragi. Po lepi podaji De Bruyneja je v kazenski prostor prodrl Carrasco. Prišel čisto pred Livakovića, ki pa je s pomočjo branilcev razčistil, toda do odbite žoge je prišel Lukaku, ki pa je nato zadel le vratnico.

12-01 (F) Croatia-Belgium( id: 3854595), Tekma v živo, Vse (goli, menjave, kartoni)
12-01 (F) Croatia-Belgium( id: 3854595), Postave
12-01 (F) Croatia-Belgium( id: 3854595), Statistika tekme
FIFA svetovno prvenstvo v nogometu 2022
# Reprezentace Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Skupina F
1. Hrvaška 2 1 1 0 4:1 4
2. Maroko 2 1 1 0 2:0 4
3. Belgija 2 1 0 1 1:2 3
4. Kanada 2 0 0 2 1:5 0