in

Po Andreju Ribiču bo očitno odletel še Robert Golob

Robertu Golobu so očitno šteti dnevi na čelu trgovca z električno energijo Gen-I. Generalni direktor Gen energije Martin Novšak namreč danes ni dobil podpore nadzornikov, da jutri na skupščini Gen-I podpre podelitev novega mandata Golobu.

Po predsedniku uprave Elektra Ljubljane Andreju Ribiču, ki so ga v petek nadzorniki krivdno razrešili, zdaj očitno pada še njegov tesen zaveznik iz Posavja, šef Gen-I Robert Golob.

Temu, kot smo poročali, mandat poteče 17. novembra, njegovo imenovanje pa je bilo zadnje dni pod vprašajem.

Neznanka: kdo namesto Goloba?

Robert Golob, Gen-I

Po družbeniški pogodbi lastnikov Gen-I (gre za družbi Gen energija in Gen-EL, ki imata v lasti vsaka po 50 odstotkov) Gen energija v imenovanje predlaga predsednika uprave in enega člana uprave, družbenik Gen-EL pa dva člana uprave.

Generalni direktor Gen energije Martin Novšak je pred dnevi predlagal nov mandat za Goloba, a so mu nadzorniki, ki jih vodi predsednik uprave Telekoma Cvetko Sršen, danes odrekli podporo, da ta predlog jutri podpre.

Kandidata za predsednika uprave, ki ga — kot napisano — predlaga Gen energija, potrjuje skupščina (oba družbenika), ki mora biti soglasna. Iz tega je mogoče razumeti, da v primerih, ko se s predlogom ne strinjata oba družbenika, ta pade v vodo.

Ali bo jutri na skupščini predlagano kakšno novo ime, za zdaj ni znano. Dejstvo pa je, da morajo v Gen energiji novega kandidata najti najkasneje v tednu dni.

Bo Ribič še odločal?

Pred skupščino Gen-I se mora sestati še nadzorni svet druge družbenice, družbe Gen-EL, ki jo vodi Martina Pohar. Nadzorniki, ki ji bodo na seji dali navodilo, kako glasovati pri točki o imenovanju uprave, so Ribič, Novšak ter Maks Helbl in Gregor Lojk, oba zaposlena v Gen-I.

Ali bo Ribič, ki je bil v petek razrešen iz Elektra Ljubljana, jutri še imel pooblastilo za nadzorni svet Gen-EL, ni jasno.