in

Ograjenšek v podaljšku zadal Olimpiji bridek poraz

Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanski hokejisti so na današnji tekmi lovili praktično zadnji vlak za podaljšanje upanja za uvrstitev v končnico. Prav Gradec je namreč ekipa, ki je na zadnjem rešilnem mestu za nadaljevanje sezone. A poraz, četudi s točko za podaljšek, pomeni, da so zdaj možnosti za preboj na deseto mesto bolj kot ne samo še teoretične. Gradec ima zdaj namreč 48 točk, Olimpija pa 37.

Gostje so povedli v 2. minuti, ko je Sam Antonitsch z bekhend strelomom ukanil Žana Usa. To je bil tudi edini gol prve tretjine.

Zmaji so izenačili v 26. minuti iz protinapada – Žiga Mehle je podal Aleksandru Magovcu, ki je dobro preusmeril plošček v mrežo. Ob koncu druge tretjine so gostje po napaki Olimpije, , ko so izgubili plošček v svoji tretjini, znova povedli, zadel je Viktor Granholm.

V zadnji tretjini se je ponovila zgodba iz druge. Ljubljančani so sicer hitro zadeli, za izenačenje je poskrbel Jaka Šturm, a še enega rešilnega zadetka ni bilo. Lepo priložnost za to so imeli domači štiri minute pred koncem ob kazni na graški strani, vendar je “power play” ostal neizkoriščen in tekma je šla v podaljšek.

Tega je odločila še ena napaka na domači strani; Us je prvi poskus tekmecev še odbil, toda do ploščka je prišel slovenski reprezentant v dresu Gradca Ken Ograjenšek in poskrbel za končnih 3:2.

Sledi reprezentančni premor, ko bo Slovenija igrala na turnirju v Bolzanu.

47. KROG

SŽ OLIMPIJA – GRADEC
* 2:3 (0:1, 1:1, 1:0)
800; Magovac 26., Šturm 42.; Antonitsch 2., Granholm 37., Ograjenšek 62.
* – v podaljšku

DUNAJ – VORARLBERG 5:1

KAC CELOVEC – ASIAGO 3:1

LINZ – BELJAK 3:4 – po kazenskih strelih

INNSBRUCK – SALZBURG 3:1

PUSTERTAL – FEHERVAR 0:1 – po kazenskih strelih