in

Obtoženi trojnega umora v Gerečji vasi prvič spregovoril in priznal dejanja

Foto: Shutterstock

Na ptujskem sodišču danes potekajo sklepne besede v sodnem procesu proti Silvu Drevenšku, obtoženem umora nekadnje partnerice in njenih staršev pred očmi svojega mladoletnega otroka. Drevenšek se do zdaj ni zagovarjal, zdaj pa je sploh prvič na sojenju spregovoril ter presenetil s priznanjem in obžalovanjem storjenih dejanj.

Povedal je, da še danes ne more verjeti, da se je zgodilo, kar se je. “Ne vem, kaj se je z mano zgodilo. Ubil sem tri nedolžne ljudi ter prizadel sorodnike in prijatelje. Nikoli v življenju nisem pomislil na umor in nikoli več tudi ne bom,” je dejal na kratko, preden je moral dve uri poslušati na kako krvoločen način je iz maščevanja in koristoljubja umoril svojo nekdanjo partnerko in njena starša.

Dejanje je napovedal, tožilka ne vidi olajševalnih okoliščin

Ker je to storil pred očmi svojega štiriletnega sina, mu tožilstvo očita še kaznivo dejanje zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Tožilka Tea Kukovec Belšak zahteva za vsako kaznivo dejanje umora pa po 30 let in izrek enotne dosmrtne zaporne kazni. Po njenih besedah je bil način izvršitve umorov izredno zavržen, Drevenšek je bil takrat prišteven in je to storil, da bi se umorjenim maščeval, ker ga je partnerka zapustila in pri tem terjala delitev premoženja. Dejanje je celo napovedoval na obletnico vselitve v hišo, kar so potrdile nekatere priče.

Tožilka je posebej poudarila, da glede na očitke pri izreku sodbe ni mogoče upoštevati nobenih olajševalnih okoliščin, tudi ne dejstva, da doslej še ni bil kaznovan.

Pred sodiščem so se zjutraj zbrali prijatelji brata in sina umorjenih, ki po tragičnem dogodku skrbi za obtoženčevega sina. Tudi ti so za morilca terjali kazen dosmrtnega zapora.