in

Ob 16.00: Hrvaška in Belgija na lov na osmino finala (postavi)

Luka Modrić je z ekipo Hrvaške v Katarju najprej remiziral z Marokom, nato pa so po preobratu visoko ugnali Kanado. Foto: Reuters

Hrvaška je aktualni svetovni podprvak, Belgija pa druga reprezentanca Fifine lestvice, ki pa je v Katarju do zdaj pokazala dve bledi predstavi. Ognjeni so v nekoliko boljšem položaju, potem ko so iz uvodnih dveh tekem iztržili dve točki. Rdeči vragi so srečno premagali Kanado, nato pa klonili pred Marokom.

Sorodna novica
Bodi režiser!

Tudi sicer je razpoloženje v hrvaškem taboru boljše po visoki zmagi nad Kanado v prejšnjem krogu (4:1), medtem ko se bodo morali Belgijci pobrati, oddolžiti svojim navijačem za bledo predstavo proti Maroku (0:2) in prikazati predstavo, vredno druge najboljše reprezentance na svetu. Poleg slabih rezultatov mediji poročajo tudi o razprtijah v moštvu, saj naj bi se sporekli ključni belgijski nogometaši.

Hrvaška za napredovanje potrebuje vsaj remi, če na drugi tekmi hkrati Maroko premaga Kanado, ki je že odpisana. V primeru poraza, če izgubijo tudi Maročani, Hrvati ne smejo izgubiti z večjo razliko kot atlaški levi. Če Hrvaška izgubi in Maroko osvoji vsaj točko, izpadejo. Belgiji izločilne boje prinaša zmaga, remi pa zadostuje le ob izdatnem porazu Maročanov. Pri treh golih razlike odločajo doseženi goli, zmaga Kanade za štiri gole pa prinese napredovanje Belgijcem.

Belgijci so sicer dobili zadnji dve medsebojni tekmi. 11. oktobra 2013 so na Maksimiru z goloma Romeluja Lukakuja dobili kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo v Braziliji (1:2), junija lani je v Bruslju isti igralec odločil prijateljski obračun (1:0).

12-01 (F) Croatia-Belgium( id: 3854595), Tekma v živo, Vse (goli, menjave, kartoni)
12-01 (F) Croatia-Belgium( id: 3854595), Postave
FIFA svetovno prvenstvo v nogometu 2022
# Reprezentace Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Skupina F
1. Hrvaška 2 1 1 0 4:1 4
2. Maroko 2 1 1 0 2:0 4
3. Belgija 2 1 0 1 1:2 3
4. Kanada 2 0 0 2 1:5 0