in

Ob 1.40: Dallas – Brooklyn

Dallas je izgubil vse štiri tekme, ko Dončić ni igral. Foto: AP

Trener Jason Kidd bo zelo verjetno lahko računal na vse tri glavne igralce. Luka Dončić in Kristaps Porzingis nista igrala v soboto proti Memphisu. Tim Hardaway je 20 od 29 točk dosegel v zadnji četrtini, a je čutil bolečine v desnem kolenu. V sredo bo na sporedu gostovanju v Memphisu in Kidd je poudaril, da vsi trije verjetno ne bodo igrali na dveh zaporednih srečanjih.

Netsi so v soboto izgubili doma proti Chicagu, v Dallasu bodo odigrali prvo izmed štirih srečanj na gostovanju.

Dallas nima tako močne zasedbe kot LA Lakersi. LeBron James, Russell Westbrook, Anthony Davis, Carmelo Anthony, Dwight Howard in soigralci imajo 12 zmag in 12 porazov. Tako slabega starta niso pričakovali in kritike letijo z vseh smeri. V zadnjih dneh se je povečal pritisk na trenerja Franka Vogla, ki je oktobra lani popeljal Jezernike do 17. naslova prvaka v mehurčku v Orlandu.

James je poudaril, da se morajo igralci prikazati precej več. V Staples Centru bo na sporedu klasika med Lakersi in Bostonom, ki si jo bodo lahko ogledali gledalci po vsem svetu. Obe ekipi imata po 17 naslovov. Rivalstvo se ne more primerjati s tistim iz osemdesetih let, a je še vedno zelo veliko.


Tekme 7. decembra:
DALLAS – BROOKLYN (ob 1.30)

SAN ANTONIO – NEW YORK

LA LAKERS – BOSTON


Tekme 8. decembra:
CHARLOTTE – PHILADELPHIA
CLEVELAND – CHICAGO
DETROIT – WASHINGTON
INDIANA – NEW YORK
MIAMI – MILWAUKEE
TORONTO – OKLAHOMA CITY
HOUSTON – BROOKLYN
MEMPHIS – DALLAS (ob 2.00)
MINNESOTA – UTAH
NEW ORLEANS – DENVER
GOLDEN STATE – PORTLAND
SACRAMENTO – ORLANDO
LA CLIPPERS – BOSTON