in

Nov začetek za japonsko princeso Mako

Japonska princesa Mako, hčerka prestolonaslednika Akišina, je skupaj s soprogom Kejem Komuro v nedeljo uradno prispela v New York.

Princess Mako in njen zaročenec Kei Komuro

Potem, ko se je 30-letna nečakinja japonskega cesarja Naruta, princesa Mako, 26. oktobra poročila z enako starim Kejem Komuro, ki dela za ameriško odvetniško pisarno, sta zakonca tudi uradno zapustila Japonsko in se preselila v New York, kjer bosta živela kot najemnika v stanovanju. Novoporočenca naj bi se pred odhodom v ZDA zahvalila cesarski družini in vsem, ki so ju na njuni poti podpirali.

Kot smo poročali, se je morala princesa Mako zaradi poroke s podanikom, ki ni modre krvi, odpovedati statusu člana cesarske družine. Ob tem pa se je Mako odpovedala tudi 135 milijonom japonskih jenov (1,16 milijona evrov) odpravnine, ki jo običajno dobijo članice cesarske družine, če se odpovedo statusu cesarske družine.

“Rada bi bila skupaj”

Odkar sta zaljubljenca leta 2017 objavila zaroko, sta se spoprijemala z različnimi nenaklonjenimi tabloidnimi novicami, vključno s to, da naj bi družina zaročenca zašla v finančne težave. Zaradi nenaklonjenega medijskega poročanja v preteklosti se je princesa Mako spopadala s posttravmatsko stresno motnjo. Po večletnih preložitvah se je par le poročil, a brez poročne slovesnosti, banketa svatov ali kakšnega drugega tradicionalna običaja. V zakonski jarem sta skočila zelo zasebno, daleč stran od oči javnosti.

Princesa Mako
Foto : PROFIMEDIA

Po obredu sta se zakonca v izjavi za javnost opravičila za vse nevšečnosti, ki sta jih morebiti povzročila in se zahvalila za podporo. “Kei je zame zelo pomemben. Je nepogrešljiv del mojega življenja. “S soprogo bi si rada ustvarila toplo družino. Srečni ali nesrečni časi, rada bi bila skupaj,” pa je dejal njen soprog Komuro.