in

Nick Kyrgios – RTVSLO.si

“Če bi rekel, da bi želel, da bi odpovedali OP Avstralije …, mislim, da je bil to stavek, ki je bil iztrgan iz konteksta.”

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je poskrbel za veliko medijsko pozornost v deželi tam spodaj. V svojem podcastu je najprej branil pravico Novaka Đokovića do nastopa na turnirju v Melbournu, ne glede na to, ali je cepljen, a je pozneje umaknil podporo prvemu igralcu sveta in devetkratnemu zmagovalcu odprtega prvenstva Avstralije

Nick Kyrgios in Novak Đoković – rivala na igrišču in zunaj njega, zato ne preseneča, da se je Avstralec dotaknil vprašanja, ali bo Srb sploh nastopil v Melbournu. Foto: Reuters

Gre za vprašanje, ki zaposluje teniški svet, ali bo prvi teniški lopar Đoković, zagovornik svobodne izbire pri cepljenju proti novemu koronavirusu, lahko zaigral na odprtem prvenstvu Avstralije, ki se bo v Melbournu začelo 17. januarja.

26-letni Kyrgios je v torek zjutraj poskrbel za udarne naslove avstralskih medijev, potem ko je v svojem podcastu No Boundaries pozval k odpovedi domačega turnirja za grand slam, da bi, kot je prepričan Kyrgios, omejili tveganje za nov izbruh okužb z novim koronavirusom v Melbournu.

“Mislim, da Australian Opna ne bi smeli izpeljati, samo za ljudi v Melbournu, poslati morate sporočilo,” je dejal Kyrgios. “Kako dolgo je Melbourne preživel v zaprtju? 225 dni ali kaj?”
Toda v torek popoldne je Kyrgios popravil svoje pripombe, ki jih je izrekel prek video objave na svojem Instagram računu.