in

Nezadovoljstvo v službi: šefici vlila strup v kavo, zdaj jo čaka zapor

Sodišče v Banjaluki je 58-letno nekdanjo direktorico Pedagoškega inštituta Republike srbske obsodilo na dve leti zaporne kazni, saj je bila spoznana za krivo poskusa umora svoje šefice. V kavo ji je vlivala strupene snovi.

Dosedanja šolska inšpektorica Nina Niković je bila nepravnomočno obsojena za kaznivo dejanja poskusa umora svoje šefice, poleg tega pa mora plačati tudi sodne stroške v višini skoraj 2.500 evrov. Predsednik sodnega senata okrožnega sodišča Blagoje Dragosavljević je v obrazložitvi sodbe dejal, da je bilo med postopkom dokazano, da je Niković v kavo, ki naj bi jo pila njena šefica Slađana Tanasić, dvakrat vlila strupene snovi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, ki jo povzema N1 Zagreb.

meteorološki cunami na Kornatih

To je storila v času, ko Tanasić ni bilo v njeni pisarni, preiskava pa je pokazala, da je v kavo prvič vlila kemično snov, ki se jo uporablja v čistilih, drugič pa strup za mravlje. Oba poskusa umora sta se izjalovila, saj se je Tanasić odločila, da zastrupljene kave zaradi čudnega vonja ne bo popila.

Da je Niković izvrševala kaznivo dejane, so ugotovili po zaslugi nadzornih kamer, nameščenih na Pedagoškem inštitutu. Motiv za poskus umora pa so bili konflikti poslovne narave. Niković naj bi namreč bila po razrešitvi z mesta direktorice nezadovoljna z degradacijo v službi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Oznake