in

Navijači se bodo lahko poslovili od Peleja na Santosovem stadionu

Sožalje je izrekel tudi predsednik Fife Gianni Infantino. Foto: Reuters

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je kolona avtomobilov s krsto nekdanjega legendarnega nogometaša prispela na stadion Estadio Urbano Caldeira v okrožju Vila Belmiro v ponedeljek zgodaj zjutraj.

Sorodna novica
“Pele je bil fenomenalen, a se ne more primerjati z Messijem”

Številni navijači so že prej z zastavami čakali pred vhodom na stadion. Karavana vozil je v spremstvu policije in gasilcev približno dve uri prej odšla iz približno 80 kilometrov oddaljene bolnišnice Albert Einstein v Sao Paulu, kjer je Pele v četrtek po dolgem boju z rakom umrl v starosti 82 let.

Lahko pridejo na razdaljo petih metrov
Krsto trikratnega zmagovalca svetovnega prvenstva so postavili v osrednji krog stadionskega igrišča, so še sporočili iz Pelejevega dolgoletnega kluba Santos. Navijači lahko hodijo mimo krste na razdalji približno pet metrov. Spoštovanje naj bi v naslednjih urah izrazil tudi novi brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva. Krsta bo na sredini igrišča stala 24 ur.

V torek bo pogrebni sprevod ponesel truplo skozi sosesko, kjer še vedno živi Pelejeva mati, do pokopališkega stolpa Memorial Necropole Ecumenica.

Pogreb bo potekal v ožjem krogu družine, še piše AFP.