in

Na štart zime Domen Prevc namesto brata Petra, ki je dobil drugega otroka

Vodstvo slovenske reprezentance v smučarskih skokih je v ponedeljek določilo ekipo za začetek nove sezone. Nižnij Tagil bo konec tedna gostil uvodni tekmi sezone 2021/22. Med skakalno smetano bodo Slovenijo zastopali Anže Lanišek, Tilen Bartol, Timi Zajc, Cene Prevc in Lovro Kos, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije. Predviden je bil tudi Peter Prevc, a ker sta z ženo Mino ponoči dobila drugega otroka, ga v reprezentanci nadomešča brat Domen Prevc.

“Novo življenje, nova knjig zgodb. Tokrat ‘O fantku s sivimi copatki’,” je prek Instagrama sporočil Peter Prevc in dodal, da je to razlog, zakaj bo izpustil uvodne tekme svetovnega pokala konec tedna v Nižnjem Tagilu. “Zato bom sezono začel z zamikom in izpustil tekme v Rusiji,” je še zapisal 29-letni skakalec in dodal emotikon štiričlanske družine.

Prenosi kvalifikacij in obeh tekem na TV SLO 2/MMC

V Rusiji ob začetku sezone, ki se bo tradicionalno končala marca v Planici, skakalce najprej v petek čakajo kvalifikacije ob 16.30, v soboto in nedeljo pa bosta ob 16.00 tekmi na veliki skakalnici. Vse tri dneve prvih smučarskih skokov v novi zimi si lahko ogledate v neposrednih prenosih na Televiziji Slovenija 2 in MMC-ju.

Teden dni za skakalci se bodo na istem prizorišču prvič v novi sezoni pomerile še skakalke, na čelu s Slovenkami, ki so lani krojile svetovni vrh.

Smučarski skoki: oddaja pred sezono 2021/2022