in

Možič dve zlati žogi proslavil z 28 točkami

Rok Možič še naprej navdušuje v Italiji. Foto: Odbojkarska zveza Slovenije

20-letni član Verone je dobil prvo zlato žogo za odbojkarja z največ doseženimi točkami, drugo pa za igralca z največ uspešnimi napadi, saj je s svojimi udarci nanizal kar 404 točke.

200 cm visoki Štajerec je blestel tudi v soboto pred svojimi navijači, ko je Verona po ogorčenem boju s 3:2 premagala Trentino. Možič je v statistiko vpisal kar 28 točk, 23 jih je dosegel z napadom, tri z blokom, dve pa s servisom.

V Italiji igra tudi Gregor Ropret. Njegova Perugia je v gosteh pri Sieni slavila s 3:1. Ropret, pred katerim je priložnost dobil Simone Giannelli, je v igro vstopil trikrat ter se izkazal z dobimi servisi.

Na Poljskem sta bila uspešna še dva slovenska reprezentanta. Klemen Čebulj in Jan Kozamernik sta z Resovio Rzeszow na domačem parketu slavila s 3:1 proti Slepsk Malowu. Kozamernik je vknjižil 10 točk, 8 jih je dosegel z napadom, v katerem je bil 80-odstoten, dve je dodal s servisoma, eno z blokom. Čebulj je igral v prvem nizu in začel tudi drugega, dosegel pa je štiri točke.

V Nemčiji si je BR Volleys zagotovil drugo prvenstveno zmago. Aktualni prvaki so bili na gostovanju pri Haching Münchnu uspešnejši z 0:3, Sašo Štalekar tokrat za Berlinčane ni zaigral. Dejan Vinčić in Žiga Štern sta bila z VfB Friedrichshafnom prosta.

Tine Urnaut bo na Japonskem prvo tekmo igral 22. oktobra, ko se bo njegov JTEKT Stings srečal z moštvom Wolfdogs iz Nagoje.