in

Medvedjev po drami spet boljši od Zvereva

Danil Medvedjev je premagal Alexandra Zvereva drugič v desetih dneh. Rus je bil boljši tudi v polfinalu mastersa v Parizu. Foto: EPA

Rus na poti do druge zmage v Torinu ni izgubil servisa. Nemec si je priigral štiri brejk priložnosti, tri v prvem nizu, a je drugi igralec sveta ostal trden v najtežjih trenutkih. Nekaj slabše je odigral le v podaljšani igri drugega niza, ki jo je Zverev dobil s 7:3.

V odločilnem nizu sta oba igralca prikazala vrhunsko igro. Edino priložnost za odvzem servisa si je priigral Zverev v enajsti igri, toda tudi te mu ni uspelo izkoristiti. V odločilni podaljšani igri je imel na začetku pobudo Zverev, ki je vodil z 2:0 in 4:2. Medvedjev je nato dobil štiri točke zapored. Priigral si je dve zaključni žogi, ki pa mu jih ni uspelo izkoristiti.

Popravni izpit mu je uspel v naslednjih dveh točkah. Podaljšano igro je dobil z 8:6 in dvoboj je bil zaključen po dveh urah in 39 minutah.

V večernem dvoboju rdeče skupine se bosta pomerila Hubert Hurkacz in Matteo Berrettini, ki je moral prejšnji dvoboj zaradi poškodbe trebušne mišice predati.

Rdeča skupina, 2. krog:
MEDVEDJEV (RUS/2) – A. ZVEREV (NEM/3)
6:3, 6:7 (3), 7:6 (6)

Ob 21.00:
BERRETTINI (ITA/6) – HURKACZ (POL/8)

Lestvica:              
MEDVEDJEV      2 2 0 4:2 2 
ZVEREV        2 1 1 2:2 1 
HURKACZ       1 0 1 1:2 0 
BERRETTINI      1 0 1 0:1 0 
                  
V polfinale vodita prvi dve mesti.