in

Liverpool brez Diaza vse do konca svetovnega prvenstva

Po uveljavitvi pri Portu je Luis Diaz konec januarja ob izteku zimskega prestopnega roka za 47 milijonov evrov okrepil vrste Liverpoola, pri katerem si je takoj izboril mesto na levi strani napada. Foto: Reuters

Napadalec angleškega nogometnega velikana Liverpoola ne bo potreboval operacije, potrebuje pa dvomesečno okrevanje, tako da bi se lahko na igrišča vrnil šele decembra. Zaradi SP-ja v nogometu bo namreč prvenstveni premor trajal od 20. novembra do 18. decembra, v Katarju pa Diazova Kolumbija ne bo igrala.

Kolumbijec se je poškodoval v zadnjih minutah prvega polčasa derbija v Londonu, stadion Emirates pa je zapustil z berglami in močno povitim kolenom. 25-letni levokrilni napadalec bo izpustil najmanj deset tekem rdečih, ki to sezono za vodilnim Arsenalom zaostajajo kar za 14 točk.

Luis Diaz je bil doslej ena redkih svetlih točk čete Jürgena Kloppa, saj je na 12 odigranih tekmah dosegel štiri gole in prispeval tri podaje.

Pri Liverpoolu imajo že celotno sezono vrsto težav s poškodbami. Pred tekmo z Arsenalom so bili na seznamu ranjencev Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Andrew Roberton in Curtis Jones. Izguba Diaza pa mogoče še ni zadnji udarec. Na izide preiskav čaka tudi reprezentant Anglije Trent Alexander-Arnold, ki je prav tako na tekmi proti Arsenalu utrpel poškodbo gležnja.