in

LeBron prejel še zgodovinsko krono: postal je strelski kralj Lige NBA

Foto: AP, montaža: Tina Kosmos

Sorodna novica
LeBron James postal najboljši strelec v zgodovini Lige NBA!

Legendarni Kareem Abdul Jabbar je 5. aprila leta 1984 na vrhu strelcev Lige NBA prehitel Wilta Chamberlaina in tam vztrajal skoraj 39 let, vse dokler ga ni v noči na sredo prehitel prav LeBron James.

Ob tej priložnosti smo vam v okviru rubrike MMCpodrobno pripravili niz člankov, ki predstavljajo enega najvplivnejših igralcev. Prinašamo vam različne vsebine: košarkarski trener Luka Bassin je v podkastu SOS-odmev podal splošno oceno, v posebnem članku sta svoj spomin delila Boštjan Nachbar in Primož Brezec, ki sta proti Jamesu igrala tako na klubski kot reprezentančni ravni.

Ponujamo vam še druge vsebine: preberete lahko portret nekdanjega rekorderja, pripravili smo vam še peščico statističnih podatkov novega kralja strelcev, fotozgodbo o Jamesovem življenju v 23 podobah, v kvizu lahko preverite svoje znanje o manj znanih dejstvih iz njegovega življenja, podoživite lahko vseh deset finalnih serij, v katerih je zaigral, poseben članek pa smo namenili tudi odmevni TV-oddaji, s katero je usodno zamajal temelje Lige NBA.