in

Lahko Brignone ponovi kombinacijsko vožnjo tudi na specialnem superveleslalomu?

Federica Brignone je bila odlična na superveleslalomu za alpsko kombinacijo. Foto: Reuters

Naslov svetovne prvakinje bo branila Lara Gut Behrami, ki je tudi olimpijska prvakinja v tej disciplini. V tej sezoni je Švicarka dobila en superveleslalom. Zmagala je na drugem v St. Antonu. Na prvem je bila najboljša Federica Brignone, ki je v Meribelu postala svetovna prvakinja v alpski kombinaciji.

Brignone je odlično odpeljala superveleslalomski del kombinacije, na katerem je bila 71 stotink hitrejša od konkurence. Najbolj sta se ji približali prav Gut Behrami in Ranghild Mowinckel. Norvežanka je zmagala na zadnjem superveleslalomu zime v Cortini d’Ampezzo, je pa tudi vodilna v seštevku discipline. Gut Behrami je druga, Brignone pa tretja.

V tej sezoni sta super-G za svetovni pokal dobili tudi Corinne Suter, ki je aktualna svetovna podprvakinja, in Mikaela Shiffrin, ki je zlato medaljo v tej disciplini osvojila pred štirimi leti v Areju.

Edina slovenska predstavnica na startu bo Ilka Štuhec, ki je na kombinacijskem postavila deseti čas. Na progo bo šla s številko 23. Pred dvema letoma je v Cortini zasedla 25. mesto, najboljši rezultat pa je na svetovnih prvenstvih v superveleslalomu dosegla leta 2013 v Schladmingu, ko je bila šesta.

“Vem, česa sem sposobna. Smučam sproščeno in to bi nekako rada tudi jutri pokazala. Da sem sproščena, ampak napadalna,” je za TV Slovenija povedala Štuhec.

Ilka Štuhec pred superveleslalomom: Ni druge kot popoln napad

Startna lista:       
 1 R. SIEBENHOFER   AVT
 2 K. WEIDLE      NEM
 3 M. GISIN      ŠVI
 6 C. HÜTTER      AVT
 7 E. CURTONI     ITA
 8 M. BASSINO     ITA
 9 M. SHIFFRIN     ZDA
10 R. MIRADOLI     FRA
11 L. GUT BEHRAMI   ŠVI
12 C. SUTER      ŠVI
13 F. BRIGNONE     ITA
14 R. MOWINCKEL    NOR
15 M. PUCHNER     AVT
20 S. GOGGIA      ITA
23 I. ŠTUHEC      SLO